Charlotte Rutgerson. Foto: Rutgerson Marin.

Nov 8, 2018

"Det började med en förfrågan från Volvo Lastvagnar"


Familjeföretaget på Marstrand har de senaste åren gjort stora investeringar i automation och robotik och breddar nu verksamheten med legotillverkning till fordons- och medicinsk industri.

Rutgerson Marin har tillverkat båttillbehör i västkustpärlan Marstrand sedan mitten av 70-talet. Företaget har de senaste åren gjort stora investeringar i automation och robotik i sin maskinpark för att möta den internationella konkurrensen i båtbranschen, något som nu också kommer andra branscher till gagn.

Nu breddar familjeföretaget sin verksamhet, och växer med fler medarbetare och nya kunder i helt andra branscher. Volvo Lastvagnar är ett av de företag som valt att anlita Rutgerson Marin. 

-Det började med att vi fick en förfrågan från Volvo Lastvagnar för några år sedan. Sedan dess har legoproduktion och specialtillverkning för industrisektorn blivit en allt viktigare del av vår verksamhet, berättar Charlotte Rutgerson som 2016 tog över rollen som VD efter sin far Göran Rutgerson.

Utöver båttillbehör och lastbilsdelar producerar familjeföretaget idag allt från medicinteknisk utrustning till belysningsarmaturer och skyltar av olika slag. Företaget, som de senaste åren växt stabilt med ett par nya medarbetare årligen, är nu uppe i ett drygt 30-tal anställda och går över till tvåskift för att möta den ökade efterfrågan.


-Vi kommer alltid vara specialister på utrustning till båtar, men vår långa erfarenhet av att bearbeta olika metaller och kompositmaterial kan tillämpas i många olika branscher. Det är ett bra sätt för oss att utnyttja vår maskinparks fulla kapacitet och bli mindre konjunkturkänsliga, förklarar Charlotte Rutgerson.

Rutgerson Marin erbjuder sina industrikunder hjälp med allt från konstruktion och verktygstillverkning till formgjutning, vattenskärning, vakuumformning, pressning, svarvning och fräsning, samt efterbehandlingar som trumling, kulpolering och tvätt av olika slag.

-Vi har hela verksamheten under ett och samma tak här i Marstrand. Det ger oss full koll på kvalitén under hela tillverkningsprocessen samtidigt som vi snabbt kan anpassa oss efter våra kunders behov. Det uppskattar våra kunder.

Som en del i den nya satsningen på industriproduktion ställer Rutgerson Marin nu ut på Elmia Subcontractor i Jönköping den 13–16 november, norra Europas största underleverantörsmässa inom tillverkningsindustrin som varje år lockar runt 1200 utställare från 30 länder och uppemot 15 000 besökare.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT