spillguard

SpillGuard. Bild: Denios.

Aug 24, 2020

Denios SpillGuard vinner pris


Läckagelarm som företaget själv har utvecklat.

 

Läckagelarmet SpillGuard®, utvecklat av DENIOS, har tilldelats priset "German Innovation Award 2020". Det var i klassen "Exellence in Business to Business" som SpillGuard® övertygade juryn genom sin originalitet, användarvänlighet och effektivitet.

Spillguard®, som till storleken liknar en klassisk brandvarnare, är ett helt självförsörjande varningssystem som pålitligt upptäcker och signalerar kemikalieläckage innan de orsakar större skador. SpillGuard® är utvecklad för att larma på olika typer av kemikalier, dessutom är systemet godkänt för användning i ATEX zon 0 och uppfyller därmed de striktaste kraven för explosionsskydd.

– Vi såg tidigt att kemikalieförvaringen kunde effektiviseras och utformade en universell lösning som  fungerar som en självständig enhet. SpillGuard är ett litet larm som gör en stor skillnad vid läckage, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB

Bakom German Innovation Award finns det tyska designrådet där en expertpanel, genom en krävande nomineringsprocess väljer ut produkten som bidragit med den största innovationen. Priset vanns i stark konkurrens och ger stort erkännande på marknaden.

– Att vi vann årets innovationspris är ett stort erkännande som ger oss inspiration att utveckla flera innovativa lösningar för våra kunder. På detta viset kan vi förbättra hela marknaden för miljösäkerhet och arbetssäkerhet, avslutar Linus Jacker.

Läs mer om SpillGuard
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123