ERT rotationsenhet kan användas som ett roterande indexeringsbord men också som en hanteringsenhet i portal- applikationer. Foto: SCHUNK.

Nov 26, 2020

Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk broms


För montering och hanteringsteknik.Tunn, exakt och med hög prestanda: Den mångsidiga och mekatroniska rotationsenheten ERT från SCHUNK möjliggör flexibla och dynamiskt roterande rörelser i trånga utrymmen och är nästan slitage- och underhållsfri. Som tillval finns enheten tillgänglig med en broms som manövreras via styrenheten. Detta har fördelen att höjden på rotationsenheten förblir oförändrad. Det här är en nyhet på marknaden som skapar utmärkta förutsättningar för de mest kompakta monterings- och hanteringsapplikationerna inom elektronik- medicinteknik-, läkemedels-, kosmetik- och solindustrin, men också där utrymmet är begränsat t ex inom maskinteknik, laserbearbetning eller förpackningsprocesser.

Enheten kan också användas som ett roterande bord för komponenter, inom montering och för verktyg, men också som en rotationsenhet för t ex portallösningar. Den baseras på en permanent aktiverad vridmomentmotor som är utrustad med en absolut enkoder och säkerställer en repeteringsnoggrannhet på 0,01°. Ett stort centrumhål möjliggör att kablar och slangar kan matas igenom.

Många varianter och alternativ finns tillgängliga
Styrenheter från olika fabrikat kan användas och därför garanteras största möjliga flexibilitet i styrsystemet eftersom att enheten kan integreras i redan befintliga systemarkitekturer. I det första steget kommer denna mångsidiga enhet att lanseras i storlekarna 12, 50 och 300 med nominella vridmoment på 1,5 Nm, 7,8 Nm och 32 Nm, utvändiga diametrar på 120 mm, 167 mm och 277 mm samt högsta tillåtna tröghetsmoment på 0.07 kgm2, 0.39 kgm2 och 5,53 kgm2. Matning och manövrering säkerställs via standardkontakter (M12/M17).
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT