Multidocker Maria Bogren-1

Maria Bogren. Foto: Väderstad.

May 17, 2019

"Den största orderboken i företagets historia"


Multidockers nytillträdde vd Maria Bogren om årets inledning.

Norrköpingsföretaget Multidocker lämnade idag delårsrapporten för första kvartalet. Intäkterna uppgick under första kvartalet till 32,2 MSEK (23,2 MSEK) och EBITDA uppgick till -4,6 MSEK (-4,8 MSEK), EBIT till -5,9 MSEK (-5,8 MSEK). 

Under första kvartalet 2019 skedde några betydelsefulla händelser för MultiDocker; vi började året med den största orderboken i företagets historia, startade verksamhet av vårt nya affärskoncept för entreprenader, och drog igång nytt Blue Line samarbete med viktiga partners, säger nytillträdde vdn Maria Bogren. Samtidigt försköts leveranser på grund av fortsatt brist på komponenter vilket påverkade färdigställningen av maskiner som i sin tur påverkade resultatet negativt. Ett arbete för att ytterligare utveckla, effektivisera, och säkerställa våra leveranser i samarbete med partners och leverantörer för att möta den förväntade tillväxten är påbörjad.

Vi ser normalt en lägre försäljning i Q1 och Q3 jämfört med Q2 och Q4. Den trenden ser vi gälla även för 2019. Efterfrågan på vår minsta maskin, CH600, fortsätter att vara hög. Den kommer dessutom att börja produceras på Caterpillars nya basmaskin, Next Generation, som bland annat har högre effektivitet, lägre bränsle- och servicekostnader, och ändå högre förarkomfort.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT