Nya Fortus 900MC från Stratasys. Foto: Pia Nordlander/Bildn.

Jan 22, 2018

Den nya stora 3D-printern är på plats i Västerås


Företagets elfte 3D-printer ger en maskinpark som ska konkurrera med de stora aktörerna i Europa.

-Vi fortsätter att växa. Därför investerar vi i en Fortus 900MC från Stratasys, säger Anders Sjöberg, försäljningschef på Digital Mechanics. 

Den nya 3D-printern är den första i sitt slag i Sverige och kan bygga detaljer som är upp till 900 x 600 x 900 mm. Maskinen är främst avsedd för produktion i ABS och Ultem, vilket är de vanligaste materialen för stora detaljer. 

Fortus 900MC använder FDM-teknik (Fused Deposition Modelling) som bygger väldigt formriktiga detaljer, och med den här investeringen kommer Digital Mechanics att ha den största FDM kapaciteten i Norden, menar Anders Sjöberg. 

Investeringen  är en direkt följd av Digital Mechanics framgångar på exportmarknaden.

-Med en Fortus 900MC har vi den maskinpark som krävs för att konkurrera med de stora aktörerna i Europa, säger Anders Sjöberg om investeringen som är en direkt följd av företagets exportframgångar.

Den nya investeringen är alltså på plats i Västerås och har redan producerat stora och komplicerade detaljer i ett stycke.

-Vi breddar nu vår kapacitet och det blir spännande att kunna möta svensk industris behov av större 3D-printade detaljer. Med Fortus 900MC från Stratasys får vi den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier, säger Digital Mechanics vd Fredrik Finnberg. 
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  409
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT