Jun 20, 2017

Den miljonte byggda Volvo XC60 gick till Ängelholm


Volvoentusiasten Göran Andersson hämtade sin guldklimp under ett Volvo-blått skynke hos Bil-Månsson i Ängelholm. Efter sommaren är det dags för nya XC60 att göra entré.

Den miljonte byggda Volvo XC60 har hittat hem. Det blev Volvoentusiasten Göran Andersson som i Ängelholm tog emot nycklarna till den Power Blue Volvo XC60 Classic som blir hans nya tjänstebil.

– Det är som att komma hem, säger han.

För en tid sedan rullade den miljonte byggda XC60-bilen av bandet på Volvo Cars fabrik i Gent, Belgien. Då var slutdestinationen redan bestämd. Den skulle till Sverige och Göran Andersson.

Under ett Volvo-blått skynke hos Volvoåterförsäljaren Bil-Månsson i Ängelholm står den nya bilen, den miljonte XC60 som tillverkats. Classic-modellen kommer med Driver support och säkerhetspaket, därtill har Göran Andersson bland annat valt till sollucka, elmanövrerad baklucka, akustiskrutor som dämpar ljudet från omgivningen och ett skyddsgaller av stål.

– En annan sak jag ser fram emot med nya bilen är att den är högre och det är skönt när man kommit lite upp i åren. Sedan har jag alltid tyckt om Volvo, de är noga med säkerheten och det är viktigt för mig. Man är ju inte ensam och kör i trafiken och det är många stressade bilister därute, så säkerheten kommer först.

Göran Andersson är en sann Volvoentusiast.

– Det har blivit ganska många Volvobilar genom åren, både privat och i tjänsten. Vi har säkert haft ett tiotal allt som allt, säger Göran Andersson.

Det började med en Volvo PV. Han köpte den 1976, precis efter att han hade tagit körkort.

Och hemma hos Göran finns ytterligare två Volvobilar, en V70 från 2000 och en C70 från 2011.

Ann-Kristin Hansson är VD för Bil-Månsson i Skåne AB i Ängelholm.

– Att den miljonte XC60 har blivit såld just här är helt osannolikt, den hade ju kunnat säljas var som helst i världen, säger hon.

XC60 lanserades 2009 och har varit en av Volvo Cars mest framgångsrika modeller med en stigande försäljning för varje år sedan lanseringen. Produktionen upphör efter sommaren. Då blir det dags för nya XC60 att göra entré hos svensk Volvohandel. De första kunderna kommer att få sin bil efter sommaren. Det blir också en stor lanseringshelg vecka 35.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  410
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT