Mercedes X-Klass kostar från 315.900 kronor + moms i Sverige.

Sep 20, 2017

Nya Mercedes X-klass till Sverige i november


Marknadens första premium-pickup utlovar både komfort och lyxkänsla. Så här mycket kommer den att kosta.

 

Nya Mercedes X-Klass lär göra att ännu fler ser pickupen som ett intressant alternativ till en SUV. För första gången har en biltillverkare tagit fram en pickup i premiumklassen med allt vad det innebär av både komfort och lyxkänsla. Maxlasten är på ca 1.000 kg och flaket är det första i klassen som rymmer en lastpall på bredden. Max släpvagnsvikt är 3.500 kg.

I somras visades pickupen Mercedes-Benz X-Klass för första gången. Nu startar försäljningen på den svenska marknaden för marknadens första premium-pickup. En Mercedes X 250d 4MATIC i välutrustat Edition-utförande kostar 315.900 kr exklusive moms. De första bilarna kommer hit i november.

Till Sverige kommer X-Klass inledningsvis i den motorstarka X 250d-versionen med en rak fyra på 190 hk/450 Nm. Alla bilar i Sverige kommer att ha fyrhjulsdrift och 7-växlad automatlåda som standardutrustning, liksom backkamera och Audio 20 ljudanläggning med åtta högtalare.

PROGRESSIVE Edition

X-Klass kommer att säljas i två olika utföranden: PROGRESSIVE är den ruffigare skogsmullen medan POWER har en större dos lyxighet. I samband med introduktionen kommer PROGRESSIVE Edition, med bland annat dragkrok som standard, att säljas för 315.900 kronor exklusive moms. Priser anges exklusive moms då den svenska pickup-försäljningen främst sker till företag.

Den som väljer POWER-utförandet med bland annat el-justerbara framstolar, 19-tums fälgar, takrails, 2-zons klimatanläggning, LED-ljus, sidosteg och el-skjutfönster får lägga till 45.000 kronor, och landar då på totalt 360.900 kronor exklusive moms.

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz i Sverige. Företaget ingår i den globala bilkoncernen Daimler, som har huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. Mercedes-Benz Sverige AB har sitt huvudkontor i Öresundsregionen, närmare bestämt i både Malmö och Köpenhamn. 
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT