Oct 12, 2016

Den 17 oktober arrangeras Industrinatten och Industridagen i Malmö


Att klara framtida kompetensförsörjning är en av de riktigt stora utmaningarna för svensk industri.

Industridagen, arrangerad av Industrirådet, kommer samma dag att hålla till på Malmö Live, och erbjuder sina deltagare att ansluta sig till Industrinatten och följa med på utvalda företagsbesök.

Att öka ungdomars intresse för ett framtida jobb inom industrin, och för industriförberedande utbildningar, är därför avgörande för industrins utveckling och konkurrenskraft. Industrinatten låter ungdomar komma ut på olika industriföretag där de kan se bredden av olika yrkesroller och karriärvägar.

”Industrijobb är idag fyllda av utmaningar och möjligheter till utveckling. Med Industrinatten vill vi hjälpa till att ändra attityder och visa att dagens industriföretag är moderna och hightech, med bra ingångslöner och mycket goda möjligheter att få jobb”, säger Jenny Bramell, vd på IUC Syd som arrangerar Industrinatten tillsammans med olika samverkansparter.

”Vi tycker självklart att det är både roligt och spännande att få hälsa ungdomarna välkomna till vår verksamhet under Industrinatten. Hos oss på Sydmeko får de se hur en industri ser ut i skiftet då vi går mot en modern utveckling med mer IT, snabbare processer och avancerad teknik”, säger Sydmeko, ett av besöksföretagen under årets Industrinatt.

Hur industrin ska attrahera ny kompetens står också på programmet för Industridagen, där bland andra statsminister Stefan Löfvén, näringsminister Mikael Damberg, kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh och Henrik Fritzon, Region Skåne, medverkar.

Industridagen, http://www.industriradet.se/industridagen/2016/
Var: Clarion Malmö Live, www.malmolive.se 
När: 17 oktober 2016, 09.00 – 16.30

Industrinatten, www.industrinatten.se   
Var: Slagthuset i Malmö www.malmoslagthus.se plus besök på olika industriföretag
När: 17 oktober 2016, 15.30 – 22.00

Industrinattens olika bussturer går i år till: Saab Kockums, Tepe, Baxter, Nolato, Mercedes, Wayne, Bona, Enics, VA Syd, Sydmeko, Cavotec, EuroMaint, Holmbergs, WiMix Automation, Granuldisk, Uniti, Poly Peptide, Metso, Vattenhallen, Malmö Science Center.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT