Foto: BillerudKorsnäs Gruvön.

Feb 1, 2017

Dematek får order på utrustning till nya kartongmaskinen


Gruvöns nya kartongmaskin blir 350 meter lång och därmed en av världens största, med en projektbudget på 5,7 miljarder kronor.

I samband med projektet ”Next Generation” och Gruvöns nya kartongmaskin KM7 behövs nya traverskranar något som Dematek AB nu har fått chansen att leverera.

Den nya kartongmaskinen blir 350 meter lång och därmed en av världens största med en kapacitet på 550 000 ton kartong per år. Hela projektets budget ligger på 5,7 miljarder kronor och idrifttagningen är beräknad till våren 2019. Satsningen görs mot bakgrund av den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen.

För Dematek:s del har satsningen inneburit att vi nu kommer att få leverera 6 stycken nya traverskranar från den nya populära så kallade V-Profil-kranen på 10 ton till processkranar upp till 150 ton som störst, ca 600 meter strömskenor, tambourok och andra lyftok.
I leveransen ingår bland annat en 150 tons travers med en spännvidd om 29 meter försedd med två hjälplyft på 10 ton vardera, som till viss del skall arbeta automatiskt.

De nya traverskranarna levereras i slutet av 2017 och kommer under 2018 kunna tjäna som montage/byggkranar under projektet. Dematek håller själva i montaget av traverskranarna. 

Dematek är Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar.

Som generalagent för Demag Cranes & Components kan vi erbjuda marknadens största produktsortiment för lyft och hantering. Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera stora som små laster. Med mer än 100 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager är vi också den bästa partnern när det gäller problemlösning.  Genom att ha delat in Sverige i fem olika regioner samt finnas representerade på 29 orter har vi alltid nära till våra kunder. Vårt huvudkontor ligger i Huddinge söder om Stockholm där våra produktspecialister och handläggare sitter. Vi omsätter 250 mkr och är idag ca 160 anställda. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT