Foto: Delete.

Jan 2, 2018

Delete genomför ett av sina största förvärv


Fortsätter tillväxten som ledande aktör inom industrisanering i Norden.

Delete, Nordens ledande fullserviceleverantör av miljötjänster, har förvärvat industrisanerings- och avloppstjänsteföretagen: Uudenmaan Erikoispuhdistus Oy, T & K Karppanen Oy och Kaivopumppu M Kulmala Oy med dotterbolag. Säljaren är Porvoon Huoltomiehet Oy. Detta strategiska förvärv syftar till att ytterligare stärka Deletes position som ledande leverantör av miljötjänster i Norden.

Jussi Niemelä, VD för Delete Group, kommenterar förvärvet:

"Deletes strategiska mål är att vara våra kunders förstahandsval som leverantör av miljötjänster i Norden. Detta förvärv stöder vår strategiska tillväxt som ledande nordisk leverantör av industrisanering och avlopps- och miljötjänster. Förvärvet innebär att våra industrisaneringsresurser nu blir betydande också på nordisk nivå."

Som ett resultat av över 30 framgångsrika förvärv och organisk tillväxt i Finland och Sverige är Delete idag den ledande leverantören av miljötjänster. Det aktuella förvärvet är ett av de största inom industrisanering i Deletes historia. Med förvärvet får Delete ytterligare 120 medarbetare. Det förvärvade företagets beräknade totala nettoomsättning 2017 uppskattas till nästan 20 miljoner euro, med god lönsamhet.

Parterna har kommit överens om att inte uppge förvärvssumman.

Uudenmaan Erikoispuhdistus Oy och T & K Karppanen Oy bidrar specifikt till Deletes utbud inom industrisanering, vilket utvidgas och stärks genom förvärvet.

Kaivopumppu M Kulmala Oy är verksamt i Pirkanmaa-regionen och förutom att säkerställa Deletes regionala närvaro inom avloppstjänster i ett område där utsikterna för bygg och utveckling är positiva innehåller förvärvet även en omfattande flotta av maskiner och utrustning samt bred kompetens och branscherfarenhet.

Förberedelser för att integrera bolagen i Delete har påbörjats.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT