Oct 7, 2020

De ledande i branschen finns med på Temaveckorna - Skärande bearbetning


Temaveckorna kör nu sin tredje online-mässa, temat denna gång är Skärande bearbetning.

Den 12-16 oktober arrangerar Qimtek och Svensk Verkstad Media återigen "Temaveckorna" nu med temat "Skärande Bearbetning". Det blir den tredje i ordningen av en serie olika temaveckor som kommer och har varit  under hösten 2020.

Under Temaveckorna får utställarna visa sina produkter, nyheter och filmer i digitala forum och där besökaren får inbjudan till utställarens monter via nyhetsbrev och sociala media. Online-eventet använder Qimtek Products som plattform, en helt reklamfri produktsajt gjord för produktexponering.

Temaveckorna - Skärande bearbetning har flera företag som var med på eventet "Allt som skulle visats på Elmia Produktionsmässor", som hade hela 54 utställare. "Skärande Bearbetning" kommer att ha ca 15 utställare. Det blir en blandning av företag, men flera av de ledande inom branschen är med, "det är jätteroligt" säger Johan Sköldberg, mediechef på Qimtek, och nämner några av tungviktarna; DMG MORI, Sandvik Coromant, Stenbergs, Iscar, Kyocera, AC Maskinservice, m.fl. , Det är även flera andra fina företag med; Maskin Fransson, Nordiska Wemag, AC Maskinservice, Tyrolit, PH Horn, QH System, Skoogs Maskin- Ergolift

Coronapandemin gav idén till Temaveckorna 

Idén till Temaveckorna kom till i början av corona-pandemin. "Vi ville göra något för vår bransch, något som inte kostade så mycket, då vi visste att många hade det tufft, men det var viktigt att det skulle träffa rätt" säger Johan, mediechef på Qimtek. Qimtek hade redan en bra plattform med Qimtek Products som är en reklamfri produktsajt och kan användas för just visningar av produkter och tjänster. De behövde dock göra en del del design och vissa IT-lösningar, berättar Johan.

"Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla Temaveckorna, meningen är att den ska bli mer interaktiv så småningom, så utställare och besökare kan prata online med varandra och se live-demos" Möjligheten finns redan idag, men det behövs lite utveckling för att det ska bli lite enklare och företagen behöver också lite mer tid att hitta sin form i dessa event, säger Johan. "Vi ser gärna att det blir fler webbinarier framöver, det skulle locka fler besökare och ge en mer personlig online-mässa", menar Johan. 

Besökarna kan se utställarna under hela veckan 12-16 oktober. Produkterna och montrarna kommer dock att finnas kvar på nätet längre än så, allt finns nämligen kvar på Qimtek Products för den som vill besöka den när det passar.

Efter tema "Skärande bearbetning" kommer, i november, den sista för året, Underleverantören - Supplier meet Buyer. Läs mer här

Temaveckorna

Mer info Skärande bearbetning
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT