Kema Storköksförsäljning.

Apr 1, 2021

De köper Kema Storköksförsäljning


Kema säljer rostfria produkter under eget varumärke till proffskök.

Teqnion AB har idag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Kema Storköksförsäljning Aktiebolag.

Kema Storköksförsäljning Aktiebolag marknadsför och säljer rostfria produkter under eget varumärke till proffskök. Bolagets egendesignade och måttanpassade produkter, som inkluderar bl.a vinkylar, värmhållningsbänkar och kyldiskar, är sedan flera decennier högt ansedda i branschen. Kema är det naturliga valet för restaurangkök som efterfrågar specialanpassade lösningar till högsta kvalitet.

För åren 2017-19 har Kema i genomsnitt uppvisat en omsättning om 44 Msek med ett rörelseresultat om ca 3,9 Msek. Coronapandemin drabbade branschen negativt under 2020 och Kemas omsättning föll cirka 20-25% jämfört med ett normalår. Orderingång och orderstock har dock normaliserats sedan slutet av 2020 och Q1 2021 har uppvisat en positiv trend. Vid tillträde betalas en initial köpeskilling om 2 Msek. Efter 24 respektive 36 månader efter tillträde kan tilläggsköpeskillingar på max 2 Msek utgå baserat på uppnådda resultatmål. Maximal köpeskilling kan därför uppgå till högst 4 Msek. Finansiering sker genom egen kassa.

"Kema är ett otroligt fint bolag och ett varumärke med lång historik i en smal marknadsnisch vi gillar. Här är ett gäng som verkligen har fattat styrkan i kundanpassade lösningar." säger Johan Steene VD för Teqnion.

"Teqnion har visat förståelse för hur viktiga våra relationer är med kunder, leverantörer och medarbetare. Vi har under åren byggt upp en verksamhet som har säkerställt vår position som det självklara valet av rostfritt till krävande proffskök. Jag ser nu fram emot att tillsammans med Teqnion utveckla Kema ytterligare.", säger Kemas VD och medgrundare Micke Månsson.

Förvärvet kommer att ingå i Teqnions affärsområde Niche.

Förvärvet sker med omedelbart tillträde till aktierna och förväntas ej ha någon signifikant effekt på Teqnions helårsresultat för 2021.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT