Dec 18, 2019

Datortomografi i industriella tillämpningar


GOMs nya CT är speciellt anpassad för kvalitetskontroll av tillverkade komponenter.

Datortomografi har använts för medicinska tillämpningar i många år. Tekniken har nu även börjat att användas inom industrin för olika tillämpningar. GOM’s nya CT är speciellt anpassad för kvalitetskontroll av tillverkade komponenter.

Andra CT-maskiner på marknaden är inte anpassade för och klarar inte av de höga krav som erfordras för industriella applikationer när det gäller mätkvalitet. GOMs CT kommer med ett antal olika innovationer för att få dels bättre resultat och ett enklare mätförfarande. Datakvaliteten och detaljrikedomen blir hög med den kvalitativa röntgenkällan på 3.008 x 2.512 pixlar.

Användarvänligheten tillfredsställs med den automatiska positioneringen av det föremål som skall mätas. Det är en 5-axlig enhet som ser till att mätobjektet automatiskt positioneras i rätt läge inför mätningen vilket sparar tid och resulterar i en perfekt mätning. Vidare kan fler än ett objekt mätas på en gång i GOM CT vilket snabbar upp mäthastigheten betydligt.

GOM kombinerar programvaran för att kunna mäta objekt med sin egen programvara för att ta fram mätresultatet från mätningen. Detta innebär att det inte behövs någon ytterligare tredjepartsprogramvara vilket innebär att arbetsflödet från start av utrustningen till färdig rapport blir enkelt. Mätresultatet kan efter det är klart granskas i gratisprogramvaran GOM Inspect av andra personer i organisationen eller samarbetsparters.

Tag gärna kontakt med www.cascade.se för mer information om GOM CT.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123