Jan 23, 2019

"Datorbaserad prototyping och testning är i epicentret för den digitala revolutionen"


Mjukvaruföretaget EDRMedeso expanderar till Storbritannien och söker nu fler medarbetare både i Storbritanninen och Norden.

EDRMedeso, ledande leverantör i Norden för digital prototyping, Engineering Simulation och IoT Predictive Analytics har expanderat sin verksamhet till Storbritannien.

-Vi är glada över att få våra kunskaper och verktyg till våra nya kunder i Storbritannien och hjälpa dem att bli ännu snabbare och ännu mer innovativa inom produktutveckling, säger EDRMedeso VD Niklas Lindwall och fortsätter:

-Vi har nästan 30 års erfarenhet av simulering och digital prototypning och som ett tydligt uttalande av vårt mervärde har vi fått marknadsledande position med över 800 kunder i Norden.

EDRMedeso är ANSYS Elite Channel-partner.

-ANSYS är stolta över att välkomna EDR & Medeso till ANSYS kanalpartnerprogram, säger Paul Steeples, Channel Manger UK & Ireland på ANSYS.

-EDRMedeso har storlek och kompetens för att stödja våra kunder med en komplett ANSYS-plattform och produktportfölj, och deras expansion ger en tillväxtmöjlighet för simuleringskompetens på den brittiska marknaden.

Team UK.

EDRMedeso har haft en positiv utveckling där efterfrågan på företagets produkter och tjänster ökar. Idag jobbar EDRMedeso med företag som bland annat Metso, Vestas, Scania, Grunfos.

Företaget har kontor i Västerås, Göteborg, Sverige, Sandvika, Norge, Tammerfors, Finland, Köpenhamn, Danmark, nu även Sheffield i UK och snart väntar kontor i Skottland. För att säkerställa en bra leverans till kunderna och för att möta ny efterfrågan behöver man nu anställa fler medarbetare i såväl Norden som UK. Var dessa nyanställda kommer att placeras är beroende av vilken kompetens man hittar.

Satsningen framåt kommer givetvis att vara produktbiten men även att fungera som ett digitalt labb där man gör kundtjänstanalyser av kunderna för att effektivisera och säkra snabbare leveranser på marknaden. Även fokus på start-ups, studenter och universitet kommer att öka. Det viktiga är att skapa rätt värden för kunden.

Den senaste lanseringen av Discovery Live kommer även att göra det möjligt att använda simulering på ett annat sätt. Designingenjörerna kommer nu kunna ha möjlighet att simulera i realtid på ett mycket tidigare stadium än vad som var möjligt tidigare. Dessutom blir det ett annat sätt att sälja sina produkter på med denna typ av lösning.

Vd som är placerad i Sandvika, Niklas Lindwall, säger:

-Datorbaserad prototyping och testning är i epicentret för den digitala revolutionen och kraven på våra simuleringsverktyg och tjänster växer snabbt. Idag hjälper vi mer än 800 företag i Nordens förkortningstid att marknadsföra, öka produktkvaliteten och utveckla nya intäktsströmmar baserat på våra verktyg för simuleringsdriven produktutveckling.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT