Mogens Brusgaard. Foto: Wexoe.

Mar 26, 2018

Danskt teknikhus etablerar sig i Sverige


Sedan 2014 har företaget varit ”Market Making” distributör av Rockwell Automation i Danmark. Nu ska man ta samma roll på den svenska marknaden.

Efter 60 år med fokus på att sälja lösningar för den danska industrin har nu Wexoe A/S valt att också etablera sig i Sverige. Dotterbolaget kommer att ha sitt säte vid IDEONs forskningscenter i Lund.

Sedan sommaren 2014 har Wexoe A/S varit ”Market Making” distributör av Rockwell Automation i Danmark.

-Det är en spin-off av detta samarbete som nu resulterar i vår etablering i Sverige, säger VD Mogens Brusgaard och fortsätter, vi är stolta över att Rockwell Automation nu också valt oss som sin ”Market Making” distributör i Sverige. Vi kan också glädja oss över den respons som vi fått från våra andra industripartners. Nästan alla vill vara med från starten i Sverige.

Wexoe A/S satsar på erfarna kompetenser och har anställt Tony Annell som divisionchef i det svenska dotterbolaget. Tony har mer än 30 års erfarenhet av industriell automation, under de senaste 20 åren i olika ledande befattningar hos Rockwell Automation.

-Jag ser fram emot denna entreprenörsroll och att bli en del av det engagerade Wexoe teamet, säger Tony Annell och tillägger:

-Trots skillnader mellan danska och svenska kulturer är jag säker på att även de svenska industrikunderna kommer att uppskatta den fackkompetens som Wexoe kan erbjuda tillsammans med våra mycket flexibla logistiklösningar.

Wexoe är i full gång med sin rekrytering av nya svenska medarbetare. Teamet kommer bestå av både högkvalificerade Key Account Managers och Commercial Engineers.

-Vi vill också möta Sverige med vårt engagemang och insikt av att vara en smidig samarbetspartner för både kunder och de partners vi representerar, säger VD Mogens Brusgaard.

Wexoe A/S är ett privatägt ”teknikhus” som med 60 år på nacken och 80 medarbetare utvecklar värdehöjande lösningar för och med sina kunder. Lösningarna är vanligtvis en kombination av teknik, support, logistik och service. Divisioner: Installation, Industri, Power och Solutions.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT