Danobat Hembrug

Foto: Hembrug.

Sep 17, 2019

Danobat förvärvar nederländska Hembrug


Affären offentliggjordes under EMO och företagens expertis inom slipning och hårdsvarvning utlovar nya banbrytande erbjudanden.

Verktygsmaskintillverkaren Danobat tillkännagav på måndag eftermiddag förvärvet av nederländska Hembrug Machine Tools. Förvärvet offentliggjordes på plats på verktygsmaskinmässan EMO i Hannover.

Danobat är marknadsledande inom verktygsmaskintillverkning av slipmaskiner med en årlig omsättning på 130 miljoner euro och med produktionsanläggningar i Tyskland, Spanien och Storbritannien. Hembrug Machine Tools, med huvudkontor i Nederländerna, är ledare inom hårdsvarvningsteknologi. Företaget omsatte 14 miljoner euro 2018 och har en stark närvaro i Europa och nätverk i Nordamerika och Asien.

Förvärvet ger kunderna ett bättre och bredare utbud inom de två kompletterande teknikerna slipning och hårdsvarvning.

I Sverige representeras Danobat av Najtech. 

-Det här innebär stora fördelar för våra kunder då Danobats knowhow inom slipning i kombination med Hembrugs breda erfarenhet av hårdsvarvning ger bästa möjliga förutsättningar för utveckling av kombinerade slip-/hårdsvarvningsutrustningar, säger Najtechs vd Jan Wedar, på plats i Hannover.

Jan Wedar, vd för Najtech.

-Kompletteringen med Hembrugs produkter innebär att vi kommer att kunna erbjuda ett bredare program inom hårdsvarvning, men också att vi breddar programmet med de kombinerade hårdsvarv- och slipmaskinerna.

-Det känns helt fantastiskt och vi ser verkligen fram emot det nya samarbetet med Hembrug, säger Jan Wedar.

För att manifestera den nya alliansen, visar Danobat en av Hembrugs mest representativa maskiner, Mikroturn 100LS, i sin monter i hall 11 på EMO.

Danobat ingår i Danobatgroup, en industrikoncern som sysselsätter 1 300 personer och som ingår i Mondragon Corporation. Förvärvet av Hembrug Machine Tools är i linje med den diversifierings- och internationaliseringsstrategi som Danobatgroup driver.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT