Matthias Norgren. Foto: Damaskus Maskinskydd.

Mar 4, 2019

Damaskus Maskinskydd anställer efter rekordår


Damaskus Maskinskydd växer både med befintliga och nya kunder. Nu förstärker företaget säljavdelningen.

Ny teknisk säljare är Matthias Norgren med södra Sverige som distrikt. Samtidigt blickar företaget framåt efter rekordsiffror förra året.

Matthias Norgren har lång erfarenhet från tillverkningsindustrin och en bred kunskap om gummiprodukter. Han har jobbat som CNC-operatör på PMC Cylinders i Vaggeryd samt som svetsare på Stacke Hydraulik i Skillingaryd. De senaste fem åren har han varit på Freudenberg Sealing Technologies som innesäljare.

– Damaskus står för hög kvalitet med bra och snabb service. Den biten lockade mig. Mitt mål är att alltid hjälpa kunderna så mycket som möjligt för att underlätta vardagen för dem, säger han.

Damaskus Maskinskydd har huvudkontor i Handen och tillverkar, säljer samt renoverar maskinskydd för tillverkningsindustrin.

– Vi jobbar främst med kundanpassade produkter och då handlar det om ett nära samarbete med kunden där vi hela tiden bistår med input. Den typen av utmaningar, där man måste tänka till lite extra, tycker jag är spännande, säger Matthias Norgren.

Förra året var ett rekordår för Damaskus Maskinskydd med den högsta omsättningen någonsin efter en ökning med 18,5 procent jämför med året innan.

– Tillväxten grundar sig både i att vi växer med befintliga kunder och att vi tar marknadsandelar i form av nya kunder. Extra glädjande är att vår export nu uppgår till 15 procent av vår totala omsättning, säger Peter Almqvist, vd för Damaskus Maskinskydd.

Damaskus Maskinskydd AB är specialiserat på olika typer av maskinskydd, till exempel bälgar i gummi och väv, formgjutna gummidetaljer, specialanpassade industrigardiner, gejderskydd och teleskopskydd. Företaget omsätter i dag cirka 17 MSEK och har kontor, lager samt tillverkning i Handen, cirka 2 mil söder om Stockholm.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT