Christoffer Glimsveden, Skanska diskuterar projektet tillsammans med Fredrik Silverstrand, koncernchef för Daloc och Peter Wassberg, vd Daloc AB. Foto: Stefan Svensson.

Mar 21, 2017

Ståldörrfabriken i Töreboda bygger ut


Investeringssumma 130 miljoner kronor.

Totalt bygger ståldörrstillverkaren Daloc ut med cirka 3 400 kvadratmeter. Investeringsvolymen totalt denna gång landar på runt 130 miljoner kronor. Huvudentreprenör är Skanska som har hjälp av lokala företag. Det skriver Mariestads-tidningen.

– Vi skulle egentligen ha bytt ut en lina, men nu bygger vi ut och skapar förutsättningar för ökad volym, säger koncernchefen Fredrik Silverstrand till tidningen.

– Vi har mycket att göra och starten på nya året ser bra ut. Volymen behöver ökas och vi bygger ut produktionen, säger Fredrik Silverstrand.

Syftet är att utjämna flödet och få en balans mellan karm- och bladtillverkning. Det man producerar på kvällstid kan man också göra på dagtid, och det är ambitionen: att göra så mycket som möjligt på dagtid.

Den nya fabriken utrustas med en toppmodern karmlina med högre kapacitet än de två som redan finns. Utrustningen blir högteknologisk med ett antal robotar. Det blir mer automatik, endast slutmontering och kontroll utförs manuellt.

Den 16 juni ska fabriken stå klar.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123