Daimler Ola Källenius

Ola Källenius, vd Daimler. Foto: Daimler.

Feb 11, 2020

Minskat resultat för Daimler


Fordonstillverkaren Daimler lämnade på tisdagen sin rapport för fjärde kvartalet.

Fordonstillverkaren Daimler, med flaggskeppet Mercedez-Benz, sänker utdelningen på grund av det svagare resultatet under fjärde kvartalet. Bolaget, vars resultat tyngs av omstruktureringskostnader och juridiska kostnader för pågående processer rörande Mercedez-Benz dieselmotorer, gick ut med en vinstvarning i januari. Det rapporterar TT.

Rörelseresultatet sjönk till 4,3 miljarder euro, motsvarande runt 45 miljarder kronor, under kvartalet vilket kan jämföras med rörelseresultatet på 11,1 miljarder euro samma period året före.

Av delårsrapporten framgår att Daimler ska minska avlöningskostnaderna med över 1,4 miljarder euro fram till 2022 och fokus ligger på neddragningar i grenar som inte anses utgöra kärnverksamhet i bolaget. Neddragningar kommer att ske world-wide på ett "socialt ansvarsfullt" sätt och kommer även att inkludera ledningsnivå. Något antal än tidigare kommunicerade "10.000" har inte lämnats. Vid slutet av 2019 hade bolaget ca 299.000 anställda.

För 2020 spås samtidigt att fordonsförsäljningen ska vara något lägre än föregående år men att omsättningen ändå ska vara i linje med 2019.

Utdelningen sänks till 0:90 euro per aktie, cirka 9:50 kronor. I fjol delade bolaget ut 3:25 euro per aktie.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37