Mar 28, 2017

Dags för nästa generation borrar


Dormer Pramet har lanserat en ny generation solida hårdmetallborrar som levererar ännu högre prestanda och ekonomi.

Force X heter den, Dormers nya borrfamilj, som ska ersätta det nuvarande MPX-programmet.

Alla existerande produktkoder har behållits för att möjliggöra en smidig övergång, men de nya borrarna har fått en betydande uppgradering, som, t ex ny geometri, ny hörndesign och eggpreparering.

Förbättringarna har införts på R457 och R458 (3 x D) samt på R453 och R454 (5 x D), vilket gör att de kommer upp i samma klass som det nyligen lanserade R459 för 8 x D.

Titan-aluminium-nitrid beläggningen (TiAlN) har behållits, vilket gör dem användbara i ett stort antal applikationer och materialtyper som t ex rostfritt stål, legerade stål, gjutjärn och icke-järnmetaller. Detta gör Force X-borrarna till det ideala valet för allmänna borrarbeten.

En klar förbättring är att vart och ett av Force X-borrarna nu har den kontinuerligt urtunnade kärnan som betecknas CTW teknologi, vilket ger dem en mycket stark kärna, men som samtidigt minskar tryckkrafterna under borrning.

De har alla genomgått en eggpreparering, som ger ett mycket bra skydd mot urflisning och avflagning av beläggningen. En stark hörndesign på alla borrarna ökar också stabiliteten och minskar påkänningarna på hörnen vid utgången ur materialet.

Micrograin-hårdmetallen i substratet tillsammans med TiAlN-beläggningen bidrar till en mycket hög slitstyrka och livslängd, medan 140°-spetsen med korsspets ger precis centrering och lågt skärtryck.

Nya Force X finns att tillgå, liksom tidigare, som solida borr, alternativt med invändiga kylkanaler för effektivare kylning och spånevakuering, vilket även medger ökade prestanda och produktivitet.

Dormer Pramet har samtidigt släppt två andra borrar av hårdmetall; ett nytt centrerborr och ett tappborr för borrning och fasning av gänghål.

R6011 är utformat för snabb och exakt centrering och kan monteras i krympchuckar och hydraulchuckar tack vare att skaftet är precisionsslipat. Borret har 90° självcenterande spets och är TiAlN-belagt för ökad livslängd.

Det nya tappborret R7131 både borrar och fasar gänghålen i en operation, vilket sparar tid och verktyg. Borrarna är avpassade för metriska gängor och har invändiga kylkanaler för säkrare spånevakuering och bättre kylning, samt är TiAlN-belagda för bästa slitstyrka.

För att ta reda på mer om alla nya produkter som Dormer Pramet lanserar i april 2017 kan du ta kontakt med din lokala Dormer Pramet-återförsäljare eller Dormer Pramet direkt. Du kan ladda ner en pdf- version av nyhetsbroschyren Dormer 2017.1 nya produkter från www.dormerpramet.com.

Titta på de nya Dormer-produkterna i aktion på Dormer Pramets YouTube-kanal www.youtube.com/dormerpramet.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.

Bild på Force X borrarna: Dormer Pramets kommande Force X-borrar har en ny geometri, hörndesign och eggpreparering.

Bild på R453 i arbete: Dormer Pramets nya Force X borrar finns både som solida och med invändiga kylkanaler och erbjuder förbättrade prestanda och produktionsekonomi.

Bild på R6011, R7131 och R459: Force X tillsammans med det nya centrerborret och tappborret utgör en ytterligare breddning av hårdmetallsortimentet från Dormer Pramet.

Fotnot:
Fusionen mellan Dormer Tools, producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg, genomfördes under 2014. Det kombinerade produktprogrammet hos bolaget Dormer Pramet, består nu av ett omfattande sortiment av roterande verktyg och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa, Sydamerika och Indien och ett globalt distributionsnät med fem strategiskt placerade nav.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  408
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT