ChainTraced

Nov 4, 2019

Dags att digitalisera produktcertifikaten


Smarta digitaliseringslösningar till kvalitets- och inköpschefer.

Har du koll på produktcertifikaten i din leverantörskedja? På Elmia Subcontractors Pop-up Expo kommer ChainTraced AB att leverera smarta digitaliseringslösningar till kvalitets- och inköpschefer.

– Jag har själv jobbat inom industrin i många år och även som konsult stöttat både tillverkande industrier och distributörer i frågor som rör supply chain. Jag har sett behoven, säger Victor Andersson, CEO ChainTraced AB.

Omfattande hantering av produktcertifikat
Det handlar om kvalitetssäkring och spårbarhet av industriella produkter, något som bland annat innebär en omfattande hantering av produktcertifikat som ska säkerställa att varje detalj uppfyller ställda krav.

– Ju mer kritisk en komponent är, desto oftare ställs krav på produktcertifikat, säger Victor.

Problemet är att hanteringen av produktcertifikaten ofta är helt manuell i form av fysiska brev eller bifogade PDF-filer i e-posten. Att registrera uppgifterna i det egna systemet är tidskrävande och risken för fel längs vägen är dessutom stor, då informationen i ett produktcertifikat löper hela vägen från materialproducent till slutkund.

Digitalisering med gemensam plattform
– Hela processen blir osäker och tar tid. Skulle det bli något fel på vägen tar det också väldigt lång tid att spåra tillbaka. Här erbjuder ChainTraced en lösning som digitaliserar flödet, hela vägen från materialproducent till slutkund, säger Victor Andersson.

För digitalisering krävs en gemensam plattform med gemensam standard för överföring och automatisk validering. Och nystartade ChainTraced AB har redan tecknat avtal med sin första kund. Nu hoppas man få möta ännu fler kvalitets- och inköpschefer inom tillverkande industrier och distributörsled på Elmia Subcontractor.

Innovativa startups på Pop-up Expo

Onsdag den 13 november kommer nämligen Victor och kollegorna på ChainTraced att presentera sin första prototyp och demonstrera hur man praktiskt går till väga för att digitalisera flödet av produktcertifikat. Det handlar om en endagsutställning, eftersom utställarna på Elmia Subcontractors Pop-up Expo växlar med en ny uppsättning företag varje dag.

Förutom ChainTraced AB kommer mässbesökarna att kunna ta del av en lång rad innovativa startups och scaleups med nya, spännande tekniska lösningar. Plats för utställningen Pop-up Expo är Hall D.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT