Motor, hydraulik, bränsle och elinstallationer utgör de stora brandriskerna på ett fordon. Nya regler i Europa gör att fler och fler bussar förses med släcksystem. Foto: Dafo.

Oct 14, 2019

Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag


Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.

Svensk Brandservice, grundat av Ingemar Gustafsson, har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bli en del av Dafo Vehicle Fire Protection. Det framgår av ett pressmeddelande.

-Det här är väldigt roligt för oss. Svensk Brandservice har varit partner till Dafo i över 40 år. Alla de 26 anställda kommer att vara kvar och nu letar vi större lokaler i Katrineholm, säger Mikael Persson, vd på Dafo Vehicle Fire Protection.

I en intervju med Katrineholms-Kuriren säger Dafo brands ägare Thomas Sparring:

– Vi är tillverkare, men Ingemar har alltid vågat och brutit ny terräng åt oss. Med hans hjälp har vi kunnat expandera och vi har honom att tacka för mycket.

En gång i början av 2000-talet fick Ingemar Gustavsson chansen att demonstrera Dafos släcksystem i Barcelona för fordonstillverkaren Man.

– De ville se hur släcksystemet fungerade och lät oss tända på en begagnad buss, men vi fick inte börja förrän brandkåren var på plats. MAN:s ansvariga var mäkta imponerade och vi fick installera systemet åt dem i 200 bussar, berättar Gustavsson för tidningen.

Dafo Vehicle Fire Protection har precis slutit ett femårskontrakt med den tyska busstillverkaren MAN och målsättningen är en ökning av exporten och försäljningen till storkunder såsom MAN, Epiroc och Scania.

-Det ökade behovet på marknaden gör att vår omsättning kommer att öka de närmaste tre åren och tillverkningen kommer därigenom att växa i Katrineholm, fortsätter Mikael Persson.

Dafo Brand är ett svenskägt familjeföretag med verksamhet i Norden. Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av marknadens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Parallellt med försäljning och service av kvalitetsprodukter erbjuder vi underhåll, utbildning, riskbesiktning, dokumentation och SBA. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem. Företagets huvudkontor finns i Tyresö strax söder om Stockholm. Vi har drygt 80 återförsäljare med montage- och servicekapacitet runt om i Sverige och ett stort internationellt nätverk.

  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT