Team Arcos i Borlänge får ny ägare. Foto: Arcos Hydraulik.

May 29, 2018

Dacke Industri köper tillverkningsföretag


Bildar två cylinderverksamheter och genomför stort investeringsprogram i Vaggeryd.

 
Dacke Industri har idag förvärvat samtliga aktier i Arcos Hydraulik AB. Arcos Hydraulik bedriver konstruktion, tillverkning, renovering och försäljning av avancerade, kundanpassade hydraulcylindrar och specialprodukter främst till nordiska industrikunder. Bolaget omsätter drygt 70 MSEK vid sin anläggning i Borlänge, med ca 45 anställda och är en ledande aktör inom sitt verksamhetsområde.

Säljare är Stefan och Ewa Helgesson samt Owe Lindkvist, alla verksamma i bolaget.

-Dacke Industris strategi, företagskultur och värderingar stämmer bra överens med våra egna och Arcos Hydrauliks, säger Arcos Hydrauliks vd Ewa Helgesson. Under senare år har Arcos Hydraulik haft en stark utveckling, med Dacke Industri som ägare kommer företaget kunna fortsätta utvecklas och vi ser fram emot att skapa ett ännu starkare företag tillsammans med den nya ägaren.

-Arcos Hydraulik är ett starkt bolag som passar utmärkt in i Dacke Industris strategi och vi ser fram emot att stödja bolagets fortsatta tillväxt, säger Börje Vernet, vd för Dacke Industri.

VD Ewa Helgesson och övriga säljare fortsätter i sina nuvarande befattningar inom Arcos Hydraulik.

Dacke Industri bildar två cylinderverksamheter

-PMC Cylinders i Vaggeryd med inriktning mot internationella OEM-kunder inom det mobila segmentet.
-Arcos Hydraulik i Sävsjö, Borlänge, Nastola och Hällaryd med inriktning mot kunder inom industri, energi och marint i norra Europa.

Dacke Industris VD Börje Vernet:

-Genom en fokusering av cylinderverksamheten mot respektive kundgrupp räknar vi med goda förutsättningar för respektive verksamhets konkurrenskraft, utveckling och lönsamhet. Komplementet från Arcos Hydraulik är mycket värdefullt för vår industridel, samtidigt som ett större investeringsprogram genomförs i Vaggeryd för fortsatt utveckling av mobildelen, förklarar Börje Vernet.

-En uppdelning av PMC Cylinders i två bolag är ett naturligt steg i bolagets utveckling för att maximera kundnyttan. Inom den mobila verksamheten kommer nu 35 MSEK investeras under 1,5 år med fokus på kvalitet, leveranssäkerhet, arbetsmiljö, kapacitet och produktivitet, säger PMC Cylinders vd Håkan Säberg.

Genomförandet av den nya företagsstrukturen och organisation planeras att ske under juni 2018. Samråd och MBL-förhandling med berörda fackliga organisationer pågår för närvarande.

Dacke Industris affärsidé är att investera i teknikföretag med inriktning på utveckling och tillverkning av kundspecifika komponenter och system med hög prestanda. Företagen har ett väldefinierat teknik- och produktområde, ofta baserat på hydraulik, pneumatik, mekanik, elektromekanik och mjukvara, samt ett väldefinierat kundsegment inom branscher som t ex energi, mobil, marin och övrig industri.

Under 2017 uppgick koncernens omsättning till 2000 MSEK, med 18% ROCE och 970 anställda. Dacke Industri ägs sedan januari 2016 av Nordstjernan.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT