Foto: Volvo Cars.

Jun 27, 2017

Då kommer Volvo att ha självkörande bilar till försäljning


Här är nya samarbetet som ska öka farten.

Volvo Cars, Autoliv, världsledande företag inom bilsäkerhet och NVIDIA, ett Al – artificiell intelligens - och visuellt databehandlingsföretag, går samman för att utveckla avancerade system och mjukvara för självkörande bilar. De tre företagen kommer att arbeta tillsammans med Zenuity, ett nybildat mjukvaruutvecklings joint venture företag lika ägt av Volvo Cars och Autoliv för att utveckla nästa generations tekniker för självkörande bilar.

Volvo Cars har åtagit sig att ha nivå 4 självkörande bilar till försäljning år 2021.

Som en del av överenskommelsen kommer Volvo Cars, Autoliv och Zenuity att använda NVIDIAs bilberäkningsplattform som en grund för sin egen avancerade mjukvaruutveckling, vilket för samman två av det mest respekterade företagen inom bilsäkerhet med ett av världens ledande företag inom artificiell intelligens.

- Detta samarbete med NVIDIA placerar Volvo Cars, Autoliv och Zenuity i förgrunden för den snabbt växande marknaden som utvecklar nästa generations autonoma köregenskaper och kommer att skynda på utvecklingen av Volvos egna kommersiellt tillgängliga självkörande bilar, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

- Artificiell intelligens är det viktigaste verktyget för att lösa den oerhört krävande utmaningen med självkörande bilar. Vi bygger detta på tidigare samarbete med Volvo Cars för att skapa produktionsklara fordon som kommer att köra körning säkrare, leda till grönare städer och minska trängseln på våra vägar, säger Jensen Huang, vd på NVIDIA.

- Med NVIDIA har vi full tillgång till den ledande AI-datorplattformen för autonom körning. Autoliv, Volvo Cars och NVIDIA delar samma vision för säker autonom körning. Samarbetet kommer att bli ett fortsatt tillskott för att utveckla våra ledande erbjudanden till marknaden inom ADAS och autonom körning, säger Jan Carlsson, vd på Autoliv.

Volvo Cars, Autoliv, Zenuity och NVIDA kommer att arbeta tillsammans för att utveckla system som kan utnyttja djuplärande – en form av artificiell intelligens – som kan känna igen föremål i omgivningen, förutse potentiella faror och navigera säkert.

Dessa system jämför i realtid sannolik situationsmedvetenhet med en känd högupplöst karta, som gör det möjligt för dem att planera en säker rutt och köra exakt efter den, och som anpassar sig efter föränderliga omständigheter. De klarar också att utföra andra kritiska funktioner som sömlösa kamerainmatningar för att skapa en fullständig surround-vy av bilen

Zenuity kommer att tillhandahålla självkörande mjukvara till Volvo Cars. På samma gång kommer Autoliv också att sälja mjukvara till tredje part och då använda företagets etablerade och breda försäljnings, marknads, och- distributionsnätverk.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT