Foto: Husqvarna.

Feb 22, 2018

Cykelvarumärket Husqvarna återuppstår - som elcykel


Genom ett partnerskap med tyska e-mountainbike ikonerna Susanne och Felix Puello och deras bolag Pexco ska Husqvarna nylanseras som cykelvarumärke.

Efter att ha legat i vila i 50 år återuppstår nu cykelvarumärket Husqvarna. Husqvarna Group har ingått ett partnerskap med de tyska e-mountainbike ikonerna Susanne och Felix Puello och deras bolag Pexco för att nylansera det klassiska cykelvarumärket Husqvarna, men den här gången som elcyklar. Partnerskapet öppnar även upp för ett samarbete i vidare mening kring innovation, elektrifiering och hållbarhet.

”Vi ser stor potential i partnerskapet med Pexco kring elcyklar. Förutom att Husqvarna är tillbaka som ett drivande varumärke inom kategorin har Husqvarna Group även möjlighet att ta del av nya innovationer från en marknadsledare inom det expansiva elcykelsegmentet. Husqvarna Group satsar stort på elektrifiering, inte minst för urban miljö och samarbetet med Pexco öppnar därmed upp för många intressanta synergier mellan våra företag. Vi verkar ju båda i sammanhang där vikt och prestanda i krävande miljöer står i fokus”, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group.

För Susanne Puello, VD och grundare av Pexco var valet av Husqvarnavarumärket och Husqvarna Group som partner för elcyklar självklart.

”Att få chansen att nylansera Husqvarna som cykelvarumärke är en fantastisk möjlighet.
Inte bara för mig personligen utan även för min familj och hela Pexco-teamet. Husqvarnavarumärket är starkt och välkänt världen över för att under sin långa historia framgångsrikt brutit ny mark inom så många områden. Nu ska vi visa att det är möjligt även i e-mobility-världen. Med vår samlade kompetens, långa erfarenhet och tillsammans med vårt globala nätverk satsar vi nu för fullt på att sprida entusiasmen vi känner för våra nya Husqvarna elcyklar världen över”.

Partnerskapet med Pexco är en varumärkeslicens som ger bolaget rättigheter att designa, utveckla och distribuera elcyklar under varumärket Husqvarna Bicycles. Sammanlagt lanseras 35 elcykelmodeller som vänder sig till såväl stadspendlaren som mountainbike entusiasten. Husqvarna Bicycles går redan nu att köpa i Tyskland och Österrike och en lansering i Sverige förväntas ske senare under 2018.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT