Feb 1, 2017

Cykeltiden minskas från 41 sekunder till 27 sekunder


ProfitTurning™ - ledande i framtidens CAD/CAM-programvara.

ProfitTurning™, som ingår i den senaste versionen av ESPRIT CAM-programvaran, representerar år av banbrytande forskning. ProfitTurning™ som grovsvarvsstrategi minskar avsevärt maskincykeltiden i en serie krävande tester. Den ger en prestanda som lovar att ta maskinanvändare, ingenjörer och verkstadsarbetare till högre nivåer av precision, kvalitetskontroll och produktivitet.
 
ProfitTurning™ är en höghastighetsbaserad grovsvarvsstrategi som utvecklats av DP Technology Corp. för Utv/Inv/Plan-skärning och andra uppgifter. Den är snabb, säker och effektiv och förlänger även verktygets livslängd genom att avsevärt minska slitaget. Jämfört med konventionella rampmetoder så minskar ProfitTurning™ maskinens cykeltid samt antal i byten av verktygsskär.

DP Technologys FoU-chef för produktutveckling och teknik, Ivan Kristic, avslöjar vetenskapen bakom ProfitTurning™-prestandan:
“Verktygsbanan i ESPRIT 2016 ProfitTurning™ bibehåller konsekvent skärkrafter och spånbelastningar så att skärhastigheten kan öka avsevärt. Genom att använda trokoidal svarvning och kontrollerad ingreppsteknik minskar ProfitTurnings™ verktygsbana även vibrationer och restspänningar, vilket i sin tur gör den särskilt väl lämpad för tunna väggar eller hårda material, speciellt superlegeringar. Nettoresultatet innebär avsevärt minskade cykeltider och maximal produktivitet.”

Fysikbaserad skärmotor
ESPRIT 2016 använder en fysikbaserad skärmotor som utgör grunden för tekniken i ProfitTurning™.

Medan traditionella skärstrategier endast avser materialgeometrin så dyker ESPRIT 2016 djupare in i vetenskapen om hur olika industrimaterial kan skäras på det mest effektiva sättet. Dess nya verktygsbaneteknik använder fysikprinciper för att formulera unika strategier för varje skäruppdrag.

För att göra detta så lägger ESPRIT 2016 in alla relevanta faktorer i verktygsbanans algoritm, såsom verktygsmaterial, verktygsform, arbetsmaterial, verktygshastighet, matning, spåndeformering, spånbelastning, maskineffekt, acceleration och hastighetsminskning. Detta hjälper till att skapa en fullständig kontroll av skärmiljön, vilket möjliggör optimal skärning överallt längs verktygsbanan.

För mer information om den nya tekniken, läs ESPRIT 2016 ProfitTurning™ Produktblad som finns på www.espritcam.com/products/profit-turning

 

CAMLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT