Peter Landquist. Foto: CTT Systems.

Sep 29, 2020

CTT Systems plockar hem order från Airbus


"Viktbesparingsåtgärder är prioriterat hos alla flygbolag"

CTT SYSTEMS AB i Nyköping, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör en flygbolagsbeställning för efterinstallation av avfuktarsystemet i fyra Airbus A321-flygplan.

Antikondensationssystem håller torrt i det så kallade ”Crown Area”, tar bort vatten från isolering, och minskar risken avsevärt för att överskottsvikt bildas från vattenackumulation. Lägre överskottsvikt minskar bränsleförbrukningen och sänker koldioxidutsläppen. Ytterligare kostnadsbesparingar erhålls genom lägre reparationskostnad från fuktrelaterade skador på elektronik och annan utrustning, lägre underhålls- och utbyteskostnad av isolering samt minskad ”down-time” beroende på elfel.

-Viktbesparingsåtgärder är prioriterat hos alla flygbolag. CTT är den enda leverantören av ett system som löser grundorsaken till kondensationsproblemen och som tar bort relaterad viktökning, säger Peter Landquist, Vice President Senior Advisor Sales.

-Jag möter större intresse från flygbolag som inte accepterar att flyga med överskottsvikt från fuktansamling i flygplanet. Hållbarhetsfördelarna med vårt system tilltalar även flygbolagsintressenter, som exempelvis passagerare, ägare och politiker (speciellt i länder som ger flygbolag statligt stöd), som kräver att flygbolag vidtar alla tillgängliga åtgärder för att minska CO2-utsläppen. Under min långa karriär på CTT har ett borttaget kilogram överskottsvikt ombord aldrig varit ”värt så mycket” som det är idag. Varje kilogram räknas.

Om man tar bort 300kg på ett A321-flygplan uppnås följande fördelar:

-0,6% lägre bränsleförbrukning och
-minskade CO2/NOX utsläpp på 95 ton per år med 38 000 liter bränslebesparing per år
-Högre tillförlitlighet/kortare ”Out-Of-Service”
-Lägre kostnad för byte av isolering/blankets
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT