Foto: Boeing.

Apr 6, 2020

CTT Systems offentliggör order från AMAC Aerospace till en Boeing BBJMAX9


AMAC är tacksamma för att få arbeta med CTT i ännu ett VIP-projekt,

CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed order på Inflight Humidification (IFH) VIP till ett BBJMAX9 från AMAC. Systemet har tre luftfuktare som höjer luftfuktigheten i hela VIP-flygplanet och avfuktare som skydd mot kondensation. Gällande listpris uppgår till ca 4 MSEK. Systemet kommer att levereras i fjärde kvartalet 2020. Med den här ordern har CTT fått 95 beställningar till VIP-flygplan av typ Airbus ACJ och Boeing BBJ.

”Vi är glada att få arbeta med AMAC Aeorospace igen och denna gång på deras första BBJMAX9 där man väljer att installera vårt system,” säger Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems.

”AMAC är tacksamma för att få arbeta med CTT i ännu ett VIP-projekt, kabinluftfukting är ett vanligt krav från de av våra VIP-kunder som värdesätter hälsa, välbefinnande och välmående under och efter flygningen,” kommenterar Tracey Hawthorne-Kurz, Director Logistics & Purchasing på AMAC Aerospace Switzerland.

Luften i ett VIP flygplan utan ett effektivt luftfuktningssystem är torrare än någon annanstans på jorden - under 5 % relativ luftfuktighet (RH). Denna BBJMAX9 kommer ha en signifikant höjning av fuktigheten, upp till nivåer strax över 20 % RH, som därmed möter krav på komfort och välbefinnande. Det medför att dess VIP-passagerare vid långdistansflygningar gynnas av färre problem med torr luft (såsom torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning, jetlag och risk för spridning av virussjukdomar). VIP-passagerare gynnas av förbättrat välmående samt bättre sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ luftfuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier. VIP-Systemet inkluderar aktivt skydd mot kondensationsproblem. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT