Torbjörn Johansson. Foto: CTT.

Torbjörn Johansson. Foto: CTT.

Oct 12, 2020

CTT Systems inleder samarbete med Camfil


Filterförertaget ska integrera luftrening i CTTs luftfuktarsystem för flygplan.

CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör idag med Camfil, ledande tillverkare av ren-luftlösningar i premiumsegmentet, en avsiktsförklaring (MOU) om att inleda ett partnerskap som siktar mot att anpassa Camfils luftfiltreringsteknologi för flygplan och flygindustrin, primärt i syfta att integrera som del i CTTs luftfuktare.

Samarbete inriktas på att undersöka innovativa luftfilterapplikationer som förbättrar luftkvalitén i flygplanskabinen. Camfils expertis och teknikledande position inom luftrening nyttjas tillsammans med CTTs kunnande och ställning i flygindustrin. CTT siktar i första hand på att integrera luftrening i bolagets luftfuktare för att ytterligare förbättra luftkvalitén för piloter, kabinbesättning och passagerare. CTT kompletterar på detta sätt befintliga lösningar för att rena luften ombord – utan att påföra ytterligare service eller underhåll för flygbolaget. Det inledande målet är att reducera ozon och/eller flyktiga organiska ämnen (VOC). Genom att integrera filterteknologi i luftfuktarens utbytesdel, med samma utbytesintervall på filter och fuktdyna, kan flygbolagen smidigt byta ut den integrerade modulen. CTT har en stor installerad bas av luftfuktare i cockpit, besättningens viloutrymmen (crew rest), främst på Boeing 787 och Airbus A350. Den nya premium-produkten med integrerat filter kommer vara helt utbytesbar och kompatibel med CTTs nuvarande utbytesprodukter.

-Vi ser fram emot att samarbeta med CTT för att utveckla filter som kan öka värdet för CTTs kunder och ytterligare förbättra luftkvalitén i flygplan, säger Mark Simmons VD på Camfil. Vi kommer ha ett nära samarbete med CTT för att ta fram skräddarsydda filter för flygplanstillämpningar med specifik filtrering med högprestanda och lågt tryckfall.

-Denna premiumprodukt med filterfunktion utvecklas för våra luftfuktare i cockpit, besättningens vilomoduler och passagerarkabinen på Boeing 777X och Airbus A350 samt crew rest på Boeing 787, och förbättra luftkvalitén utan extra service eller underhåll, säger Torbjörn Johansson VD på CTT. Flygbolag ska inledningsvis kunna välja ozon och VOC avskiljning.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT