Cair-VIP. Foto: CTT.

Dec 21, 2016

CTT Systems får Airbusorder


Nyköpingsföretaget ska leverera kabinbefuktningssystem för 5 miljoner.

CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter för aktiv kontroll och styrning av luftfuktigheten i flygplan, offentliggör en Cair™ VIP-beställning för installation i ett Airbus ACJ330-200 VIP-flygplan. Gällande listpris för ett komplett Cair™ VIP kabinbefuktningssystem till en Airbus ACJ330-200 uppgår till drygt 5 MSEK. Ordern kommer att levereras och intäktsföras under 2017.

- Vi är mycket glada över att bli valda som leverantör av ett komplett befuktningssystem till ännu ett VIP projekt, kommenterar Peter Landquist försäljnings- och marknadschef på CTT Systems. Detta är det 85:e VIP projektet som väljer vårt befuktningssystem.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabin befuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT