Torbjörn Johansson. Foto: CTT Systems.

Sep 3, 2019

CTT Systems avyttrar verksamheten i Gustavsberg


Ska fokusera på kärnverksamheten.

Nyköpingsbaserade CTT SYSTEMS, som levererar fuktregleringssystem till flygplan, har tecknat avtal med ÅF Pöyry om att sälja sin elektronikenhet i Gustavsberg. Försäljningen är ett steg i CTTs strategi att fokusera på sin kärnverksamhet. 

Avyttringen omfattar utvecklings- och produktionsenheten i Gustavsberg (CTT-G), som sysselsätter ett tiotal personer och med en extern omsättning om knappt 12 MSEK under 2018. Avyttringen förväntas slutföras under tredje kvartalet 2019. 

CTT-G är inriktat på elektronikutveckling och småskalig högkvalitativ produktion i egna lokaler i Gustavsberg och har ett antal projekt samt serieleveranser åt kunder inom försvarsindustrin. Produkterna inbegriper ljudsystem, supportsystem, pilotmikrofoner, fuktkontrollsystem samt produktion av elektronikenheter för undervattensystem.

-Detta är ett led i vår strategi att fokusera på kärnverksamheten, kommenterar Torbjörn Johansson, VD på CTT Systems. Det är min övertygelse att den avyttrade verksamheten har bättre förutsättningar att utvecklas som en del av ÅF Pöyry. De kundrelationer som byggts upp i försvarsindustrin kan genom ÅF Pöyry vidareutvecklas och har nya förutsättningar till att ytterligare breddas. Jag är också tacksam att personalen med sin kompetens och sitt kunnande kommer kunna fortsätta att utvecklas och stärkas med ÅF Pöyry som långsiktig ägare.

-Med förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom produktutveckling. Vi blir därmed en starkare partner till våra kunder genom att vi kan erbjuda produktion tillsammans med konceptutveckling, R&D, industrialisering samt support och underhåll. Därigenom kommer vi kunna addera värde i en större del av produktens livscykel, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef på ÅF Pöyry.

Avyttringen ger CTT en positiv resultatpåverkan om 4-5 MSEK. Kassaflödeseffekten uppgår till 17-19 MSEK. CTT har även slutit ett leverantörs- och underhållsavtal med ÅF Pöyry för de delar som CTT behöver i sin kärnverksamhet.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT