Foto: CTT Bribo.

Aug 11, 2017

Rekordkvartal för CTT Systems i Nyköping


Den utökade produktionsytan i Nybro har hittills nyttjats för att klara produktionsvolymsökningen. Nu planerar man för serieleveranser till Boeing.

CTT Systems i Nyköping ökade återigen kvartalsomsättningen. Det framgår av bolagets delårsrapport för andra kvartalet 2017. Omsättningen uppgick till 75,3 MSEK (67,9) och resultatet efter skatt landade för andra kvartalet på 12,1 MSEK (9,8).

Även halvårsresultatet om 24,1 MSEK (17,8) är det bästa hittills.

För tredje kvartalet, som säsongsmässigt är svagare, räknar bolaget med en nettoomsättning om 52 - 57 MSEK, vilket är något lägre än föregående år. Detta främst på grund av den lägre dollarn men även en låg VIP-försäljning. Bolaget har nästan all försäljning i dollar och är känsligt för valutans svängningar.

Källa: CTT Systems rapport Q2 2017.

I slutet av juni hölls en PDR (Preliminary Design Review) för B777X projektet hos Boeing i Seattle. Utvecklingsarbetet följer planen och de första prototyperna kommer att tillverkas under hösten 2017. De första befuktarna till provflygplan kommer att levereras i slutet av 2018. Serieleveranser beräknas starta under 2019.

-Den utökade produktionsytan i Nybro har hittills utnyttjats för att klara produktionsvolymsökningen av fuktardynor. Vi har också bestämt oss för att starta montering av befuktarhus i Bribos lokaler för att öka CTTs totala kapacitet, skriver vd Torbjörn Johansson i rapporten. Detta behövs för produktionen av B777X befuktare och den förväntade ökningen av A350 befuktare. Vi räknar med att de första befuktarhusen kommer att monteras i Nybro i början av 2018.

-Trots lågt oljepris har vi sålt 60 Zonal Drying system till fem flygbolag de senaste 12 månaderna, vilket ger oss tillförsikt att öka försäljningen till kortdistansflygplanen B737 och A320.

-Vad gäller försäljningen av befuktningssystem till första och business klass har vi goda förhoppningar om ett genombrott. Flygbolagen prioriterar alltmer komforthöjande investeringar samtidigt som CTTs produkter och varumärke blir alltmer etablerade.

-Det är nu mer än sex månader sedan vi fick någon beställning till VIP segmentet. Försäljningen är ojämn i detta segment men vi räknar med att vinna några projekt under slutet av 2017, skriver Torbjörn Johansson.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  407
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT