Foto: CTT Bribo.

Feb 9, 2017

Nya jobb till Nybro


Nya Boeing-ordern ger ringar på vattnet.

Det var i januari som Nyköpingsbaserade flygteknikbolaget CTT Systems tecknade ett stort avtal med flygjätten Boeing om luftfuktare till nya 777-serien. Avtalet ger ringar på vattnet för CTT Bribo i Nybro som sedan årsskiftet är en division inom CTT Systems.

– För oss innebär det att vi kommer få mer att göra framöver. Riktigt i vilken omfattning vet vi inte ännu – men det kommer betyda att vi behöver expandera, säger CTT Bribos divisionschef i Nybro, Tony Rosendahl, till Affarsliv.se.

Börsnoterade CTT Systems har säte i Nyköping. Bolaget som omsätter drygt 200 miljoner (2015) är marknadsledande på fuktregleringssystem till flygplan.

Bribo Mekaniska har varit ett dotterbolag sedan 2007. Fabriken i Nybro har länge levererat avancerade plåtarbeten till flygindustrin.

Som exempel på företagets arbeten kan nämnas specialdetaljer till luftavfuktare som utvecklats av CTT Systems i Nyköping och sitter i passagerarflygplan från Boeing och europeiska Airbus. Kvalitetskraven inom denna sektor är utomordentligt höga.

För snart fem år sedan flyttade man in i en nybyggd fabrik. En fabrik som under hösten 2016 nästan har fördubblats genom genom utbyggnad. Med ytterligare 2400 kvadratmeter produktionsyta och 600 kvadratmeter kallager är företaget väl förberedda för expansion.

Utbyggda lokaler.

– Under 2017 ska det tas fram prototyper till Boeing 777 och sedan ska det levereras till testflygplan under 2018 och 2019. Det är en långsiktig process, berättar Tony Rosendahl för tidningen.

I dag arbetar 23 personer på CTT Bribo i Nybro. Sannolikt blir det fler.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT