Torbjörn Johansson. Foto: CTT Systems.

Feb 6, 2019

CTT dubblar resultatet


Förväntar sig fortsatt tillväxt.

CTT Systems AB (publ) i Nyköping, som tillverkar flygplansutrustning, dubblar resultatet i fjärde kvartalet. Resultat efter skatt uppgick till 19,0 MSEK (9,9).

Nettoomsättningen i kvartalet ökade till 94,2 MSEK (63,9) och rörelseresultat (EBIT) uppgick till 24,4 MSEK (13,3). 

För helåret ökade nettoomsättningen till 315,3 MSEK (273,2) och resultatet efter skatt uppgick till 69,7 MSEK (47,4).

Bolaget bedömer en ytterligare ökning av omsättningen i det första kvartalet 2019. Den bedöms bli mellan 80 och 85 MSEK (63,8) och styrelsen föreslår en utdelning om 4,05 SEK per aktie (2,75).

CTT är marknadsledande tillverkare av utrustning som aktivt reglerar luftfuktigheten i flygplan. CTTs produkter för aktiv reglering av luftfuktigheten minimerar kondensproblem i flygplanskroppen och höjer fuktigheten i kabinluften. Bolaget är på sitt område ensam leverantör till Boeing och Airbus och har många av världens största flygbolag som kunder. CTT är ett Small Cap-företag noterat hos Nasdaq Stockholm sedan mars 1999 och har sitt säte i Nyköping.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13