EcoAir 600M. Foto: CTC.

Aug 2, 2018

Ny produktserie från småländska CTC


Som en av Europaledarna satte CTC standarden med EcoAir-värmepumparna och nu höjer företaget ribban ytterligare.

CTC är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter. Alla produkter utvecklas och tillverkas i Småland.

– Med de nya modellerna har vi anpassat oss till marknadens allt högre krav, säger Joachim Carlsson, utvecklingschef på CTC.

I den nya serien med luft/vattenvärmepumpar har CTC ökat effektiviteten samtidigt som värmepumpen blivit tystare.

EcoAir 600M har en årsvärmefaktor på 4,9 i SCOP och det är en förbättring mellan 8 och 16 procent jämfört med 500-serien som släpptes för knappt 3 år sedan*. Samtidigt har värmepumpen blivit tystare än tidigare produkter och ljudnivån har minskat med upp till 13 procent.

– Framförallt är nya serien förbättrad när det kommer till prestanda och ljud. Vi har höjt SCOP ordentligt samtidigt som den låter mindre, säger Joachim Carlsson.

Ljudnivåerna har sänkts genom ett omfattande arbete med att isolera vibrationer från kompressorn tillsammans med en effektiv dämpning av kompressorljudet.

Ny design
Även om merparten av nyheterna i nya 600M-modellerna finns på insidan så har den nya 600M-serien även fått ett nytt utseende. Produkten har en mörk grafitgrå design för att smälta in bra i de miljöer som den normalt placeras i.

– Många är intresserade av att investera i miljövänlig energi och har höga krav. Det gäller framförallt prestanda och låg ljudnivå men även faktorer som design är viktigt, säger Joachim Carlsson.

CTC:s EcoAir-serie är en av Sveriges mest sålda luft/vattenvärmepumpar. Värmepumparna i nya CTC EcoAir 600M-serien finns i tre olika storlekar (610M, 614M och 622M) som passar allt från en liten villa till större fastigheter.

CTCs historia sträcker sig tillbaka till 1923 och med 90 års erfarenhet arbetar CTC för ett hållbart och fossilfritt samhälle. CTC erbjuder ett brett produktsortiment, såsom bergvärmepumpar, luft/vatten värmepumpar, pelletspannor, vedpannor m.m och var pionjär vad gäller värmepannor med inbyggd varmvattenberedning och värmepumpar för luft/vatten. 

CTC ingår tillsammans med Bentone, Turboflame och Osby Parca i Enertech AB som har försäljning över hela världen.

*Förbättringen i SCOP varierar mellan 8 och 16 procent, enligt prestandaprov EN14825. SCOP står för Seasonal Coefficient of Performance och är ett mått på värmepumpens prestanda.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT