Foto: Josef Davidsson Eftr.

Apr 28, 2017

Crossover: 150-årigt småländskt hantverk möter digitalisering i molnet


I den moderna fabriken i Reftele automatiserar man inte tillverkningen, men nu ska en ny digital strategi ta bolaget till nya marknader och produkter.

Med över 150 års historia håller Josef Davidsson Eftr den svenska traditionen och hantverket kring gjutjärnsspisar levande. För att säkra kvaliteten på sina produkter arbetar de med utvalda svenska och utländska gjuterier och i den moderna fabriken i Reftele tar erfarna och skickliga hantverkare vid. De finputsar och polerar varje del innan de bygger ihop spisarna för hand.

-Vi har ännu inte hittat någon maskin som kan mäta sig med handens eller ögats noggrannhet och känsla. Därför byggs våra gjutjärnsspisar alltjämt ihop för hand i vår fabrik, i småländska Reftele, menar företaget.

Nu är JDE är i en process där nya arbetssätt, förstärkt marknadsföring och nya molnbaserade systemlösningar är ett fundament för företagets framtidssatsning. Etter att ha sökt av marknaden och tittat på några olika system föll valet på Rootstock Cloud ERP, byggt på marknadens ledande och säkraste molnplattform Salesforce.

-Vi insåg snabbt att Rootstock och Salesforce plattform har all funktionalitet som ett tillverkande och distribuerande företag behöver. Vi blev imponerade av den kompletta lösningen och det stora kunnande inom dessa områden som finns på Rootstock Nordic, säger Martin Poulsen, vice VD på JDE, entreprenör och tidigare grundare av MP Engineering.

Martin Poulsen.

-Med Rootstock Cloud ERP kommer vi att få kraftigt förbättrad kontroll på lager, inköp och leveranstider samt möjligheten att expandera och ge bättre service till våra kunder och leverantörer, fortsätter Martin.

-Vi ser ett paradigmskifte på affärssystemmarknaden för tillverkande och distribuerande företag. En övergång till molnbaserade, förändringsvänliga lösningar utan uppgraderingskostnader och problematik, säger Per Norling, VD och grundare på Rootstock Nordic AB. Per Norling, som själv startade Baan i Norden 1994, var en av pionjärerna när affärssystemen gick mot client/server lösningar. Han menar att Rootstock Cloud ERP har en enorm fördel av att vara på Salesforce ledande molnplattform.

Per Norling.

Digital transformation, infrastruktur i molnet och behovet av ett nytt framtidssäkrat affärssystem för hela företagets tillverkning, logistik, ekonomi och e-handel gjorde att Josef Davidssons Eftr AB (JDE) valde Rootstock Cloud ERP.

-Vi är det snabbast växande affärssystemet för tillverkande och distribuerande företag på Salesforce plattform i världen och vi är stolta över att JDE, med sitt framtidsperspektiv och sina stolta traditioner, går i bräschen i Sverige, fortsätter Per.

Om Rootstock Cloud ERP
Rootstock Software® är sedan 2008 en etablerad leverantör av affärssystem för tillverkning, distribution och supply chain, utvecklat på Salesforce plattform (världens ledande molnplattform). Rootstock erbjuder en kraftfull och skalbar lösning från små till stora företag med bred och djup funktionalitet inom orderhantering, inköp, lager, batch-/serienummerhantering, spårbarhet, MRP, DRP, kapacitetsplanering, tillverkning, projektstyrning, PLM integration, ekonomi mm samt hanterar multipla strukturer och tillverkningsstrategier.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT