Oct 31, 2016

Corvara tecknar nytt avtal med Boliden


Uppdraget omfattar gruvverksamheten i Garpenberg.

Uppdraget består av industrisanering och skadeservice inom nuvarande och tidigare verksamhets områden. Arbetet innebär att eliminera risken för produktionsstörningar.

Corvaras kompetenta och engagerade personal tar sig an uppgifterna på stort allvar, och det nära samarbetet med Bolidens personal medför att rätt typ av resurser och utrustning finns på plats för ett väl utfört arbete.

Inom den tidigare verksamheten på det södra industriområdet är Corvara behjälpliga med att tvätta och städa upp det gamla anrikningsverket så att befintlig utrustning kan demonteras för att komma till nytta på annan plats.

− Vi är mycket glada över att vi får ett fortsatt förtroende av Boliden . Att vi nu får ett nytt avtal visar att vi hittills har gjort ett bra arbete och att Boliden är nöjda med vår leverans. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete och vara en del av arbetet i Sveriges modernaste och en av världens mest effektiva gruvor, säger Christer Hedberg, Regionchef Södra Norrland på Corvara

Boliden Garpenberg i Hedemora kommun är i dag en av världens modernaste gruvor. Samtidigt är det Sveriges äldsta gruvområde som fortfarande är i drift. Ur den malm som bryts i dag utvinns zink, bly, koppar, silver och guld.

Boliden har ägt Garpenbergsgruvan sedan 1957 och då producerades cirka 300 000 ton malm per år. Sedan dess har produktionstakten ökat stadigt. År 2011 beslutades om att investera 3,9 miljarder kronor i en utbyggnad av verksamheten i Garpenberg med en målsättning att öka produktionen till 2,5miljoner ton malm per år. Boliden Garpenberg har i dag cirka 400 anställda.

Corvara är Sveriges ledande aktör inom industrirengöring, rivning och skadeservice med 670 medarbetare fördelat på 30 kontor över hela landet. Vi har en stark specialistkompetens inom våra tre verksamhetsområden: Industrirengöring för kunder i bl.a. pappersindustrin, energisektorn och petrokemisk industri, sanering av främst brand- och vattenskador åt fastighetsägare och försäkringsbolag, samt inom rivning där vi riktar oss mot industri, byggbolag och kommuner.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT