Volvo Torslanda, Svensk Verkstad Foto

Feb 7, 2020

Coronaviruset kan slå hårt mot Sveriges industri


Leverantörer inom automotive kan behöva varsla personal

Många av fordonsunderleverantörerna i Sverige kan behöva säga upp personal om coronaviruset fortsätter sätta stopp för produktionen i Kina, Detta är information från en enkätundersökning som branschorganisationen FKG har gjort.

Det rapporterar Ekot.

”Det går inte att behålla personal om man inte tillverkar någonting. Då finns det ingen verksamhet”, säger Fredrik Sidahl, vd på FKG, som uppger sig vara riktigt orolig.

Information säger att situationen kan ordna upp sig och uppsägningar och varsel utebli om maskinerna åter kommer igång i Kina, men det måste ske inom de närmaste veckorna.

Coronaviruset har dock inte påverkat fabriker i Sverige eller att de behövt stanna upp, enligt FKG.

FKG • Mar 30, 2020

  Saab drar tillbaka utdelningsförslag

  Nyheter Stor orderstock och långsiktiga affärer har hittills skonat företaget från coronaeffekter, men bolaget utesluter inte negativ påverkan framöver.
  37
 • Mar 30, 2020

  Full fart hos teknikkonsulten

  Nyheter I januari öppnades dörrarna till ett nytt kontor i Gävle, efter två månader är flera intressanta projekt redan i rullning.
  104
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  23