Rollco AB.

Jun 5, 2020

Coronan frigav tid för automationsföretaget Rollco


När detta är över är de bättre rustade.

Coronaeffekt: Frigör tid för effektiviseringar hos Rollco

Helsingborgsföretaget Rollco, som tillverkar linjära system och automationslösningar till industrin, möter krisen med effektiviseringar. Corona frigör tid för oss, säger konstruktören Oskar Friberg.

- Vi har vuxit snabbt och nu när förfrågningarna minskar intensifierar vi vårt digitaliseringsarbete. Nu jobbar vi med att optimera underlag för att våra informationsflöden ska bli effektivare, från sälj och offert till tillverkning och leverans.

Oskar Friberg

Det sker med en digital konfigurator som gör att säljaren ute hos kunden kan ta fram offertunderlag från CAD-filer och affärssystemet. En tidsbesparande process som man nu utvecklar tillsammans med KonfigDesign i Hudiksvall. Man tar också fram nya produkter som digitaliseras in i systemet.

- När coronapandemin är över står vi bättre rustade, säger Oskar.

Rollco är specialiserade på komponenter till linjära förflyttningar och automationslösningar till industrin. Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att i sin tur göra sina produkter bättre och konkurrenskraftiga. Vi har egna verkstäder där vi med kort leveranstid kan bearbeta och montera efter våra kunders önskemål.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT