CoroCut QD RM. Foto: Sandvik Coromant.

Oct 24, 2019

CoroCut® QD-sortimentet har utökats med -RM-skär


Runda skär främjar bättre profilsvarvning med långa överhäng i smala spår.

Sandvik Coromant utökar sortimentet CoroCut® QD avsticknings- och spårstickningsverktyg med skär med rund geometri (-RM). Rund geometri möjliggör profilsvarvning med långa överhäng i smala spår. Andra applikationer är bland annat utvändig profilsvarvning, generering av försänkningar och hålkälar, och möjligheten att använda icke-linjär svarvning och spårstickning med en helt radiell botten.

”Fördelarna med att använda runda geometriskär med CoroCut QD-hållare är bland annat bättre livslängd och spånkontroll med ett stabilt skärläge, invändig övre och undre kylning för förbättrad bearbetningssäkerhet och spånavgång. Dessutom finns det möjlighet att använda ett Y-axelblad”, förklarar Dr. Angélica González, Global Product Manager – Turning tools på Sandvik Coromant.

Följande kundexempel visar några viktiga fördelar. Ett skaft som var gjort av stållegeringen 42CrMo4 krävde spårstickningsoperationer i en Niles-Simmons N30 CNC-svarv. Genom att använda en CoroCut QD-hållare med -RM-geometriskär i stället för konkurrentens lösning, kunde livslängden dubbleras och dessutom var spånkontrollen mycket bättre. Båda verktygen hade identiska skärdata: ett spindelvarvtal på 290 varv/min, en skärhastighet på 160–180 m/min (525–591 fot/min), en matningshastighet på 0,3 mm/varv (0,012 tum/varv) och ett axiellt skärdjup på 2,7 mm (0,079 tum).

Det finns tre sorter för skären. Sorten GC1125 passar perfekt för finbearbetning i alla material, samt för vissa grovbearbetningsoperationer i icke-järnhaltiga metaller, varmhållfasta superlegeringar (HRSA) och titan. Sorten GC1135 är första val för grovbearbetning i rostfritt stål och varmhållfasta superlegeringar. För grovbearbetning i stål och arbetsstycken i gjutjärn finns även sorten GC4335. Sortimentet finns i fyra skärstorlekar på 3, 4, 6 och 8 mm (0,008; 0,157; 0,236 och 0,315 tum).
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123