Foto: Anna Jingrot, Coor.

Jan 31, 2017

Coor tecknar miljardkontrakt med ABB


Avtalet löper på 5 år och har en uppskattad årsvolym på över 230 MSEK.


Coor har fått ett nytt uppdrag från ABB avseende leverans och utveckling av ett flertal FM-tjänster till ABB i Sverige, Norge, Finland samt Baltikum. Det totala kontraktsvärdet uppgår till över 1 000 MSEK.

ABB, med huvudkontor i Zürich, Schweiz, är ett ledande teknologiföretag inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät med globala kunder inom energi, industri samt transport & infrastruktur. Efter en omfattande upphandlingsprocess har ABB tecknat avtal med Coor avseende samordning, leverans och utveckling av ett stort antal FM-tjänster till 26 kontors-och produktionsanläggningar i stora delar av Norden och i Baltikum.

Bland tjänsterna ingår fastighetsservice, säkerhetstjänster, lokalvård, arbetsplatsservice samt kaffemaskiner och frukt. Avtalet löper på 5 år och har en uppskattad årsvolym på över 230 MSEK.

–      ABB har tidigare valt att samarbeta med ett flertal olika serviceleverantörer i Norden och Baltikum. Nu väljer de enleverantör som ska ta ett helhetsgrepp och driva förenkling, effektivisering och utveckling tvärs över flera länder och tvärs över ett antal servicekategorier. Detta är en uppgift som vi ser fram mot att ta oss an, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

Leveransen startar successivt från och med den 1 april 2017. Parterna arbetar gemensamt med uppstartsarbetet. Coor får ett rekryteringsbehov på vissa orter.

–      Avtalet mellan ABB och Coor är det enskilt största nya IFM-uppdrag som avgjorts på marknaden de senaste 12 månaderna. Affären befäster vår position som den ledande IFM-leverantören i Norden, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

FM-branschen är en relativt ung bransch vars ursprung är leverantörer av enstaka servicetjänster som städning och säkerhet. En IFM-leverantör (Integrated Facility Management) tar ett helhetsansvar för ett stort antal tjänster, och inte bara för att utföra utan också för att utveckla och ständigt anpassa dem till kundens förändrade behov. (Coor.se)

IFMLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123