May 18, 2016

Conveyor 22:s transportörer i ny Visionmatare från Concept


På mässan Elmia Automation 2016 presenterade Concept sin Visionmatare med två Black Line 141-transportörer från Conveyor 22 inbyggda i systemet.

Den nya Visionmataren kombinerar flera olika transportörer, två visionkameror och robot. Utrustningen är avsedd att serva en stor robotcell och är en standardmodul i Concepts produktsortiment.

Efter tester med olika typer av transportörer valde Concept att använda elektriska linjärtransportörer från Conveyor 22. Som det berättas av Concept: ”Jämfört med vibratorer är Conveyor 22:s matare enkla att ställa in, har tyst gång och stannar på ett bra sätt vilket gynnar utspridning av materialet till robotplockningen.”

Conveyor 22 producerar kompakta elektriska transportörer i världsklass. Den linjära rörelsen möjliggör unika lösningar för transport av fast material; utmatning, organisering, sortering eller separation. Efter många års erfarenhet av olika branscher är Conveyor 22 redo för samarbete med robotautomation.

De elektriska linjärtransportörerna transporterar materialet med samma hastighet oberoende av viktskillnad utan frekvensjustering. Visionmataren blir därför flexibel då den kan användas för olika produkter. Denna egenskap ger Conveyor 22:s transportörer stora möjligheter i applikationer inom automationsindustrin.

Toppbild: Anne-Maj Öström, vd för Conveyor 22 tillsammans med Ruth Westberg, vd för Concept.  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    77
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT