Foto: Concentric.

May 19, 2020

Concentric tecknar kontrakt värt 60 miljoner


Avser komponenter till en av världens ledande OEM av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och industrimotorer.

Concentric AB har erhållit ett kontrakt för att leverera sin nya tvåstegskoppling (Dual Cone Clutch - DCC) till en Tier 1-tillverkare av bromsluftkompressorer för användning hos en av världens ledande OEM av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och industrimotorer.

Produktionen kommer att starta 2022/23 och totala intäkter fram till slutet av 2026 beräknas uppgå till 60 miljoner SEK.

Betydande fördelar har identifierats för lastbilar för fjärrtrafik, där DCC gör det möjligt att stänga av bromsluftkompressorn i mer än 80% av körtiden, vilket minskar bränsleförbrukningen och ännu viktigare, minskar koldioxidutsläppen. Kopplingen är integrerad i bromsluftkompressorhuset för att minimera storleken, minska vikten och även ljudnivån.

Särskilt fokus har lagts på design- och analystekniker under utvecklingen av denna nya tvåstegskoppling för att optimera systemets prestanda och tillförlitlighet samt uppfylla hårda utrymmeskrav. I denna applikation manövreras tvåstegskopplingen pneumatiskt med extremt låga slitagenivåer och är också ett felsäkert system.

David Woolley, VD för Concentric AB, kommenterar:

-Detta projekt representerar en helt ny patenterad produkt och applikation för Concentric med ytterligare tillväxtmöjligheter. Tvåstegskopplingen visar vårt åtagande för innovation, effektivitet och absolut produkttillförlitlighet. Slutanvändarnas payback sker snabbt i och med minskad bränsleförbrukning och lägre koldioxidutsläpp.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT