Concentrics modulära designstrategi är anpassad för många olika applikationer inom det snabbt växande området för Electromobility. Foto: Concentric.

Apr 25, 2018

Concentric får pumporder från global fordonstillverkare


Ordern innebär ytterligare genombrott inom företagets nya eldrivna pumpteknologi.

Concentric AB har nyligen fått en order från en global lastbils- och busstillverkare, för leverans av elektriska vattenpumpar för en ny serie elfordon. Detta är den tredje ordern för Concentrics eldrivna pumpteknologi och denna order gäller en pump som kontrollerar temperaturen på fordonets batteripaket.

Concentrics eldrivna vattenpump möjliggör energibesparingar genom att variera tryck och hastighet. Lösningen som innefattar en modulmotor med kontrollfunktion kan användas tillsammans med olje-, vatten- och bränslepumpar.

Ytterligare en fördel med Concentrics elektriska pump är att den har ett koncept som bygger på en våt rotordesign. Detta gör att man förebygger eventuella avbrott som kan uppstå vid användning av dynamiska tätningar och därmed säkerställer en lång livslängd på produkten.

Concentrics eldrivna vattenpump använder en elektromagnetisk maskin tillsammans med en hydraulisk pump.

Den nya eldrivna vattenpumpen har ett intelligent gränssnitt som kontrollerar tryck och flöde enligt behov. Detta optimerar prestanda genom att minska systemförluster jämfört med användning av ett traditionellt mekaniskt drivet system.

-Detta är den tredje stora ordern som Concentric får på sin nya eldrivna pumpteknologi och är ytterligare ett genombrott i det snabbt växande området för Electromobility, säger Paul Shepherd, chef för Engine Products Engineering & Development.

Concentrics utbud av eldrivna vattenpumpar har en modulär design som har utvecklats tillsammans med en ledande leverantör av elmotorer, vilket resulterar i en permanent magnetisk och borstlös likströmsmotor med intelligenta styrsystem. Den borstlösa designen bidrar även till att enheten kan verka kontinuerligt utan avbrott.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT