magtec

Elektriska drivlinor. Foto: Magtec.

Mar 25, 2021

Concentric får order värd 50 miljoner


Ska leverera elektrisk oljepump till tillverkare av hybrid- och elektriska drivsystem för elektriska sopbilar.

Concentric AB har utökat sin kundbas med ett nytt kontrakt från MAGTEC, en brittisk leverantör av hybrid- och elektriska drivsystem som används i helelektriska sopbilar. En ny elektrisk oljepump har utvecklats för kylning av drivmotorn. Produktionen startar under 2021 och försäljningsintäkterna från detta nya kontrakt beräknas uppgå till 50 MSEK under de kommande fem åren.

Den elektriska oljepumpen har fördelar som robust design som inkluderar en våt rotor som eliminerar risken för ett läckage från axeltätning, lång livslängd med hjälp av vätskekyld elektronik och DC borstlös design som ger livslängd >40 000 timmar, integrerad diagnostik och integrerade sensorer för temperatur och tryck, och kompakt och låg ljudnivå.

Den nya borstlösa elmotorn är lämplig för både 12V och 24V drivspänning.  Den borstlösa DC motorn och den integrerade drivelektroniken möjliggör en längre livslängd jämfört med motsvarande borstade likströmsmotor.

Med drivelektroniken kan strömförbrukningen justeras utifrån systemkrav, vilket minskar förlusterna och säkerställer hög verkningsgrad vid alla driftsfall. Den skräddarsydda programvaran och de integrerade sensorerna för oljetemperatur och -tryck gör det möjligt att övervaka pumpens prestanda.

David Woolley, VD och koncernchef för Concentric AB kommenterar:

”Vi fortsätter att utveckla och utöka vårt e-produktserbjudande för både elektriska batterier och bränslecellfordon. Vi tillhandahåller oöverträffade nivåer av prestanda och tillförlitlighet till våra kunder och är stolta över att ligga i framkant när det gäller koldioxidneutral transport ”.

Concentric erbjuder motorprodukter som smörjmedels-, kylmedels- och bränslepumpar, hydraulikprodukter som omfattar kugghjulspumpar och hydraulaggregat, och även flertalet lösningar för den snabbt växande marknaden för el- och hybridfordon. Koncernen har en global närvaro med tillverkning i Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Indien, Kina och Argentina, omsätter cirka 1 500 MSEK och har cirka 700 anställda.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT