Nov 27, 2017

Concentric får order från ZF


Det är den andra stora ordern för Concentrics nya elektriska oljepumpsteknik.

Concentric AB har nyligen fått order från ZF, världsledande inom drivlinje- och chassiteknik, samt aktiv och passiv säkerhetsteknik för att producera eloljepumpar för en ny drivlinjeprodukt. Detta är den andra ordern för den här produkten; den första ordern kom från en global buss- och lastbilstillverkare.

Concentrics elektriska oljepump sparar energi genom sitt varierande flöde och hastighetsreglering samtidigt som den har låg bullernivå. Modulmotorn och styrenhetslösningen kan användas i kombination med olja, kylvätska och bränslepumpar.

En viktig fördel med Concentrics elektriska pump är att de använder sig av ett vått rotorkoncept. Detta eliminerar det potentiella felläget för en dynamisk tätning och är ett av nyckelverktygen för att möta de krävande servicekraven.

Den nya elektriska oljepumpprodukten har ett kommunikationssystem som kan ge tryck och flöde efter behov. Detta ökar effektiviteten jämfört med traditionella mekaniska drivsystem, och garanterar optimalt resultat.

Paul Shepherd, chef för Engine Products Engineering och Development vid Concentric AB; ”Detta är den andra stora ordern för Concentrics nya elektriska oljepumpsteknik och ett ytterligare viktigt genombrott i det snabbt växande Electromobility-marknaden.”

Concentrics elektriska oljepump har utvecklats i samarbete med en ledande leverantör av elektriska motorer. Det har resulterat i en permanent magnet och en DC-motor med integrerad elektronik.

Concentric AB är en innovatör inom flödeskontroll och flödeskraft, och är en leverantör till ledande tillverkare av lastbilar, lantbruksmaskiner, industriprodukter och entreprenadmaskiner. Koncernen har tillverkning i Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Indien, Kina och Argentina. Bolaget knoppades av från Haldex i juni 2011, genom att Haldex tidigare division för hydrauliska produkter omorganiserades till ett självständigt företag.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT