concentric

Foto: Concentric.

Nov 29, 2019

Concentric får mångmiljonorder från global fordonstillverkare


Energieffektiva vattenpumpar som ska användas till kundens elektriska lastbilar.

Concentric AB har fått en order på elektriskt drivna och kontrollerbara vattenpumpar från en global tillverkare av lastbilar och bussar. Vattenpumpen ska användas för temperaturkontroll på batterier och annan elektronik på kundens nya medelstora elektriska lastbilar.

Denna nya pump använder en större elektrisk motor än Concentrics andra elektriska pumpar med en nominell effekt på 600W och kan därmed ge starkare flöde och tryck. Produktion kommer att påbörjas under 2021 och kontraktet sträcker sig till 2025 med ett total försäljningsvärde som uppskattas till 150 MSEK.

-Concentric kan erbjuda tillverkare av eldrivna kommersiella fordon ledande produkter som är både tillförlitliga och har hög energieffektivitet. Energieffektivitet är viktigt eftersom pumpen kräver mindre energi från batteriet och därmed ökar fordonets räckvidd, säger David Woolley, vd för Concentric AB.

För att stärka kunderbjudandet, har Concentrics nya elektriska pump en högre effekt givet storlek och överlägsen livslängd jämfört med pumpar på existerande plattformar.

Utvecklingen av denna pump har fokuserat på effekt och livslängd för att säkerställa att den möter både prestanda- och installationskrav. Intelligent mjukvara erbjuder även kontinuerlig feedback på prestanda, och därmed kan kylning av batterierna och pumpens tillförlitlighet kontinuerligt optimeras.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT