Apr 11, 2016

Combitech utvecklar racingkaross


Teknikkonsultföretaget Combitech fortsätter, för fjärde året i rad, sitt samarbete med PWR Racing Team i serien STCC. Nu presenteras årets bil där Combitechs ingenjörer utvecklat karossen och fansen har röstat fram designen.

Teamet kommer i år att tävla med ett nytt bilmärke, SEAT, i jakten på segrar i Sveriges elitklass inom banracing. Den nya bilen har getts namnet SEAT Leon STCC och är formgiven av SEATs designavdelning och utvecklad av teamets huvudpartner Combitech med ingenjörer från företagets utvecklingscenter i Trollhättan. Arbetet med den nya bilen har bestått av allt från ren design till mekanisk konstruktion och aerodynamikberäkningar i datormiljö.

Engagemang och stolthet

- I samband med ett event förra året där PWR Racing Team föreläste för Combitechs kunder här i Trollhättan föddes en gemensam idé om att lyfta vårt partnerskap ytterligare en nivå. Våra medarbetare har nu fått vara med och utveckla en produkt som verkligen tillhör något av det häftigaste man kan göra inom fordonsbranschen, en racingbil. Det skapar stort engagemang och stolthet, säger Ronnie Madsen, affärsområdeschef på Combitech i Trollhättan och initiativtagare till karossamarbetet.

De första karossdelarna monteras just nu i teamets verkstad i Vikmanshyttan, Dalarna. Under april månad får den nya SEAT-modellen för första gången sträcka ut ordentligt när STCC håller årets försäsongstester. PWR Racing Team kommer inom kort att presentera de förare som får äran att tävla med bilen på svenska banor under 2016. Premiären körs sedan 1 maj i Skövde.

- Utvecklingen av karossen har varit utmanande på många sätt. Stort fokus låg på att hitta konstruktionslösningar som uppfyller teamets högt ställda krav på att artiklarna ska vara robusta samt att det ska gå fort att montera och demontera under race. Det har varit ett mycket roligt och stimulerande projekt med ett härligt team i en produktiv miljö. Vi hoppas och tror att vårt bidrag kommer att leda till en framgångsrik säsong för teamet, säger en av ingenjörerna.

Fansen röstade fram årets design

Combitechs fans har i år fått vara med och tycka till om designen på bilen. På Combitechs Facebooksida kunde man tävla genom att gilla sin favorit av två förslag. Överlägsen vinnare blev den rosa-orange designen. Se designförslagen här. Nytt för i år är också Combitechs arbete inom Cyber Security som lyfts fram på bilen genom tillägget ”Your Cyber Security Partner”.

På bilden karossen som Combitechs ingenjörer utvecklat. Foto: Martin Öberg.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT