Aug 17, 2016

Combitech tar över 300 ingenjörer i Linköping och Göteborg


Saabägda Combitech tecknar avtal med Ericsson om ett övertagande av verksamhet med fokus på mjukvaruutveckling inom radio.

Combitech, ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB, tecknar avtal med Ericsson om ett övertagande av verksamhet med fokus på mjukvaruutveckling inom radio. Genom avtalet tar Combitech över en effektiv utvecklingsverksamhet med hög leveransförmåga och gedigen telekomkompetens. Avtalet omfattar omkring 300 mjukvaruingenjörer i Linköping och Göteborg som kommer att gå över till Combitech.

-        I vår strävan att vara ett ledande teknikkonsultbolag inom digitalisering, Cyber Security och Internet of Things ligger övertagandet helt i linje med vår strategi. Ett av flera områden där vi ser stor potential är inom fordonsbranschen med uppkopplade och självkörande fordon. Där efterfrågas spetskompetens kring dagens och framtidens kommunikationsteknologi. Det här skapar spännande möjligheter, säger Hans Torin, vd på Combitech. 

-        Combitech är redan idag en strategisk leverantör av konsulttjänster inom FoU till Ericsson och är en naturlig partner tack vare sitt starka fokus på utvecklings- och ingenjörstjänster. Dessutom har Combitech en tillväxtambition och Ericsson-ingenjörerna är väldigt kunniga och erfarna. Genom avtalet åtar Ericsson sig ett starkt och långsiktigt samarbete med Combitech, säger Sinisa Krajnovic, Head of Development Unit Radio på Ericsson.

Övertagandet är en del i Combitechs strategi att bredda sitt tjänsteutbud och växa på den nordiska konsultmarknaden. Övertagandet träder ikraft i oktober 2016.

     - Detta blir Combitechs enskilt största åtagande någonsin. Det stärker vårt partnerskap med Ericsson och bekräftar Combitechs position som ett ledande teknikkonsultbolag i Norden, säger Dan Jangblad, styrelseordförande för Combitech.

Toppbild: Combitechs vd Hans Torin.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT