Foto: Montico.

Sep 27, 2017

CNH Industrial anlitar Montico för att hitta industriarbetare


Det är svårt att hitta CNC-operatörer, svetsare och montörer med rätt kompetens. Nu tar CNH hjälp genom bemanning och utbildning.

Avtalet bygger på att Montico ska hitta och matcha rätt kompetens, där olika utbildningsinsatser kan vara aktuella. CNH kommer sedan initialt att hyra in denna personalgrupp.

-Montico kommer att arbeta tätt tillsammans med Arbetsförmedlingen och söka personer bland annat i etableringsgrupperna, där många personer har en bra profil för att arbeta inom industri. Dessa grupper behöver en bra grundutbildning som vi tillhandahåller på vår utbildningsenhet i Västervik, säger Monticos regionchefen Thomas Nordh.

Här kommer avtalet att fylla en viktig funktion för företagets produktion.

-Vi har konstaterat att Montico har bred kunskap om vilka kompetenser vi behöver för att vår verksamhet ska fungera bra. Montico har tidigare utbildat och certifierat våra egna CNC operatörer och detta har lett till att effektiviteten har ökat i vår produktion, säger fabrikschef Ulrik Thelin.

CNH Industrial är en multinationell tillverkare av nyttofordon som lastbilar och jordbruksmaskiner. 

Montico är helhetsleverantör inom HR och erbjuder tjänster inom bemanning, rekrytering, utbildning, verksamhetsutveckling, stöd och matchning samt omställning. Koncernen omsätter cirka 400 miljoner SEK och har idag cirka 1000 anställda. Montico har sitt huvudkontor i Tranås och flera kontor på ett stort antal orter i södra och mellersta Sverige.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT